16-03-14

ON MY RADIO. FIGHT DEM BACK

Zondag 23 februari waren twee AFF-medewerkers te gast bij Radio Centraal, in het programma Voorwaarts!? dat tweewekelijks een actiegroep of organisatie in de kijker zet.

 

Naar goede gewoonte kan de uitzending achteraf op de website van Radio Centraal herbeluisterd worden. Met uitzondering van de muziek tussendoor, in dit geval (We don’t need this) Fascist Groove Thang, Big In The Body - Small  In The Mind en All You Fascists (Bound To Lose). Door een manipulatiefout was daags na de uitzending de opname van het AFF-interview verdwenen van de website, maar intussen kan je de uitzending hier opnieuw beluisteren. Terug On My Radio.

 

Twee van de drie aan het einde van de uitzending aangekondigde activiteiten zijn intussen achter de rug. Maar niet dus de door Blokbuster georganiseerde betoging aanstaande donderdag 20 maart. Volgens de tegenstanders van deze betoging: “randanimatie en -debielen”, en “een inhoudsloze en Pavloviaanse betoging”. Het zegt natuurlijk meer over die tegenstanders dan over de betogers die opkomen tegen de Nationalistisch StudentenVereniging (NSV), maar ook voor jobs, tegen racisme, voor betaalbare huisvesting, tegen criminalisering van jongeren, voor verzet tegen een asociaal beleid…

 

NSV-Antwerpen stelt nauwelijks nog wat voor. Op een debat donderdag 20 februari, met op de affiche zowel de voorzitter van Jong N-VA als van de Vlaams Belang Jongeren, daagde maar een 25-tal mensen op. Een ‘colloquium’ dat niet mocht doorgaan aan de Leuvense universiteit en dan maar plaatsvond in een Antwerps café, zaterdag 30 november, verzamelde hoop en al 70 mensen. Maar de jaarlijkse NSV-betoging brengt al het extreemrechtse straatschuim bijeen: van de NSV tot het Vlaams Belang, van het N-SA tot de Autonome Nationalisten, zonder de Nederlandse en andere neonazistische habitués te  vergeten.

 

Fight Dem Back door deel te nemen aan de betoging donderdag 20 maart, die om 19.00 uur vertrekt aan het station van Berchem (Antwerpen).

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie, nsv |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.