20-03-14

ACTIE TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE

Het Interfederaal Gelijke Kansencentrum (zie hierboven) is een goede zaak, maar je kan ook zelf de handen uit de mouwen steken tegen racisme en discriminatie. Meer zelfs, zonder actie vanuit de basis wordt overheidsoptreden tegen racisme en discriminatie een hopeloze zaak.   

 

De discriminatiecijfers op het vlak van onderwijs, huisvesting en tewerkstelling zijn onrustbarend. Steeds nieuwe studies, ook van de overheid, tonen aan dat Vlaanderen én België schromelijk tekort schieten in  een effectieve aanpak van de gevolgen van vooroordelen op deze levensbelangrijke domeinen. Deze week toonde een nieuw rapport nog maar eens aan dat de tewerkstelling van mensen met een ‘vreemde’ afkomst ondermaats blijft. Ook al ben je hier geboren, spreek je perfect Nederlands en heb je het juiste diploma. De eenzijdige focus op de inspanningen die “allochtonen” zelf moeten leveren, hoe belangrijk ook, onderschat de huizenhoge drempels en vooroordelen die bewust of onbewust aanwezig blijven.

 

Wil je zelf iets doen naar aanleiding van de internationale dag tegen racisme en discriminatie morgen? Dat kan. Surf naar de website www.jobdiscriminatie.be en klik op ‘Ik steun’. Vul een boodschap in tegen racisme, al dan niet met foto. Je kan ook je profielfoto op Facebook tijdelijk vervangen door het campagnebeeld van de actie tegen jobdiscriminatie (foto). En als je de Facebookpagina over jobdiscriminatie liked maak je kans om een boek te winnen. Op of rond 21 maart zijn er daarenboven diverse activiteiten tegen racisme op straat en in zaal: in Leuven, Gent, Maasmechelen, Brussel… Zaterdag 29 maart is er in het Vlaams Parlement ook nog een Open Forumdag van het Minderhedenforum. Er is geen gebrek aan actiemogelijkheid.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie, racisme, discriminatie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.