24-06-14

VOETBALCOMMENTATOR FILIP DEWINTER WORDT ER STIL VAN

Mocht Filip Dewinter de moed hebben te stoppen met zijn politieke loopbaan, de man zou misschien wel een tweede carrière als voetbalcommentator beogen. Alleen moet hij dan nog afleren om zijn commentaar politiek te kleuren.

 

Tijdens de laatste oefenmatch van de Rode Duivels in ons land, die geteisterd werd door een enorme hagelbui, twitterde Dewinter: “(...) Gigantische hagelbui legt oefenwedstrijd tegen Tunesië stil! Rode Duivels toch geen Vlaamse Leeuwen…”. Alsof een Vlaamse voetbalploeg na de beslissing van de scheidsrechter om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen wél zouden verder spelen.

 

Vanzelfsprekend supporterde Dewinter voor het van Joegoslavië onafhankelijk geworden Kroatië. “(…) Underdog Kroatië op voorsprong tegen Brazilië! Hravtska vas zove!”, twitterde Dewinter. Het Kroatisch van Dewinter is ook niet meer wat het geweest is. Het moet zijn: “Hrvatska vaš zove”. De Kroatische nationalistische slogan “Kroatisch is uw naam”.

 

Na de door de Rode Duivels gewonnen wedstrijd tegen Algerije citeerde Dewinter al te graag een Nederlandse uitspraak: “Radio1/Nederland: ‘Rode Duivels/Algerije: 2-1! Het is bewezen: met halal raak je geen bal! Frieten, stoofvlees, bier…’” Dat de eerste goal voor de Belgen gemaakt werd door Marouane Fellani, wiens roots in Tanger (Marokko) liggen, staat anders wel haaks op de uithaal naar het halal etend volk.

 

Volgens ex-parlementslid Wim Wienen zou zondagavond een meerderheid bij het Vlaams Belang toch minstens twee keer driekwartier voor de Russen supporteren. Maar het mocht niet baten. Eden Hasard en Divock Origi maakten het verschil. Een Waalse voetballer en een allochtoon (geboren in Oostende als zoon van een Keniaanse profvoetballer). Daar kon Dewinter niet tegenop en zondagavond onthield hij zich dan ook van commentaar op de wedstrijd.

 

Maar best zo. Dat iedereen zich Belg voelt, inclusief in ons land wonende Marokkanen en Afrikanen, maakt het verdriet van Dewinter er maar groter op.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, voetbal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.