11-09-14

KORTRIJKSE GEMEENTERAAD ZONDER VLAAMS BELANG

De twee gemeenteraadsleden die het Vlaams Belang nog had in Kortrijk, Maarten Seynaeve en Isa Verschaete (foto), zijn niet langer lid van het Vlaams Belang en zetelen voortaan als onafhankelijken. Het Vlaams Belang is bijgevolg niet meer vertegenwoordigd in de Kortrijkse gemeenteraad en verliest met Maarten Seynaeve een populair boegbeeld (1.089 voorkeurstemmen bij in totaal 3.072 stemmen voor het Vlaams Belang in Kortrijk bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012).

 

Voor ingewijden komt het niet echt aan als een verrassing. Al voor de gemeenteraadsverkiezingen deden in de Groeningestad geruchten de ronde dat Seynaeve wel eens naar de N-VA zou kunnen overstappen. Maarten Seynaeve (37 j.) was anders al van zijn zestiende actief bij het Vlaams Blok/Belang. De laatste tien jaar was hij Vlaams Belang-personeelslid, laatst als medewerker van de Vlaams Belang-Senaatsfractie. Na de desastreuze verkiezingsuitslag op 25 mei verloor hij zijn job bij het Vlaams Belang. Hij moet nu met diploma’s criminologie en marketing op zak uitkijken naar een nieuwe job. Naar eigen zeggen stapt hij niet over naar de N-VA.

 

In politiek Kortrijk wordt Seynaeve omschreven als  een “vriendelijk, bekwaam en enthousiast” gemeenteraadslid. Het leverde hem geen windeieren op. Begin 2013 werd Maarten Seynaeve verkozen als lid van de politieraad, met de onverwachte steun van een gemeenteraadslid uit de Open VLD/N-VA/SP.A-bestuursmeerderheid. Ten koste van een mandaat voor iemand uit diezelfde bestuursmeerderheid. Maarten Seynaeve verstopt niet dat hij ontgoocheld is in de onbuigzaamheid van het Vlaams Belang en hij er niet in slaagde om de partij een menselijker gezicht te geven.

 

Maarten Seynaeve werd 2011 nog genoemd als een mogelijke volgende Vlaams Belang-voorzitter, maar zover kwam het niet. Dat Isa Verschaete (49 j.) het Vlaams Belang verlaat, ligt in dezelfde lijn als Seynaeves ontgoocheling in de partijlijn. Haar broer Koenraad, die voor het Vlaams Blok/Belang zetelde als gemeente- en provincieraadslid, stapte enkele jaren geleden al op bij het Vlaams Belang naar aanleiding van de perikelen rond Marie-Rose Morel en gewezen voorzitter Frank Vanhecke.

 

Maarten Seynaeve en Isa Verschaete hebben niet gewacht om te zien wie Gerolf Annemans als partijvoorzitter zou opvolgen. Ze geloven er blijkbaar niet in dat bij het Vlaams Belang écht een verandering van stijl zou komen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kortrijk, seynaeve, verschaete |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.