14-09-14

MET SS-AUTONUMMERPLAAT DOOR VLAANDEREN

Vrijdag was het een klein berichtje in Het Laatste Nieuws, maar nadat VTM Nieuws er een reportage over maakte, pakte Het Laatste Nieuws gisteren opnieuw uit met de man die in Keerbergen zijn huis heeft volgehangen met verwijzingen naar Adolf Hitler. Nu met een artikel over bijna een volle bladzijde.

 

Felix Boeckstaens, een 71-jarige ex-militair, begon naar eigen zeggen uit verveling boeken te lezen over Adolf Hitler. “Die boeiden mij wel. Gaandeweg kreeg ik sympathie voor de man en zijn denkwijze.” Boeckstaens begon zijn heel huis te decoreren met symbolen die verwijzen naar Hitler en het nazisme. Wél erop lettend dat de symbolen die zichtbaar zijn op straat een tikkeltje anders zijn. Het hakenkruis aan zijn schouw draait in de verkeerde richting, het hakenkruis aan zijn niet vanop de straat zichtbare garage is wél een zo goed mogelijke kopie. Boeckstaens’ bewondering voor de Führer stopt in 1939. “Wat erna gebeurde vind ik ook afschuwelijk en keur ik ten zeerste af. Over de Holocaust zal je hier dan ook niks vinden.” Het is alsof de man zou zeggen: “Het voorspel en de daad vond ik boeiend, maar met het kind heb ik niets te maken.” Boeckstaens’ echtgenote relativeert: “Ik weet dat hij hiermee geen kwaad doet, en als hij zich hiermee amuseert…”

 

Vrijdag stond nog een tweede bizar verhaal in Het Laatste Nieuws. Sinds enige maanden rijdt er in West-Vlaanderen een man rond met op zijn gepersonaliseerde autonummerplaat enkel ‘SS’ (foto). Wie daar 1.000 euro voor wil neertellen, kan een gepersonaliseerde autonummerplaat krijgen op voorwaarde dat je maximaal acht tekens gebruikt, niet enkel cijfers – dat is voorbehouden voor het koninklijk paleis – en de combinatie van tekens niet kwetsend is. De voornaam en de familienaam van de Roemeense man die de SS-autonummerplaat aanvroeg beginnen allebei met de letter S, en voorts heeft hij nog verwijzingen naar de letter S met zijn hobby (bodybuilding, wat hij een "supersport" noemt) en de hobby van zijn echtgenote (salsa, of nog: "salsastyle") – maar een nazifreak zou hij niet zijn. Enig fatsoensbesef heeft hij blijkbaar evenmin. Bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen besefte men pas na de toewijzing van de autonummerplaat dat die lettercombinatie wel eens schokerend zou kunnen overkomen. Maar men is niet van plan de nummerplaat alsnog in te trekken.

 

Vlaanderen haalde de voorbije zomer de wereldpers met een poging om woonwagenbewoners met loeiharde muziek te verdrijven in Landen, en nu zijn er deze twee verhalen. Goe bezig.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaanderen, keerbergen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.