29-09-14

FILIP DEWINTER GEBOEID

Filip Dewinter heeft een apart gevoel voor humor. We kennen zijn belegen Marokkanenmop, en we herinneren ons ook in de jaren tachtig de autonummerplaat van een dubbeldekbus waarmee het Vlaams Blok rondreed: ANC -… Toen Filip Dewinter een AFF-fotograaf opmerkte, ging hij spontaan door de knieën om met het oog op de fotograaf met zijn vinger te wijzen naar de autonummerplaat die begon met de initialen van het African National Congress dat in Zuid-Afrika strijd voerde tegen de Apartheid. Apartheid die door het Vlaams Blok gesteund werd.

 

We hebben de foto van Filip Dewinter met zijn controversiële autonummerplaat nooit gepubliceerd. Onze fotograaf was zo verrast door het gebaar van Filip Dewinter dat hij er een onscherpe foto van maakte. Het was toen nog het tijdperk van de klassieke fotografie en dan kon je niet meteen de kwaliteit van je foto’s controleren. Maar onze fotograaf zou Dewinter toch niet gevraagd hebben een tweede keer te poseren. Wij doen niet mee aan spelletjes met onze tegenstanders. Maar zo ging het fotomoment met Filip Dewinter wel verloren voor de geschiedenis.

 

Met de digitale fotografie en de sociale media worden meer foto’s de wereld ingestuurd dan goed is voor de mensheid. Zo kregen de volgers van de twitterberichten van Filip Dewinter een foto van een geboeide Filip Dewinter toegestuurd (foto 1), een foto vanop de Kasteelfeesten in Dewinters woonplaats Ekeren. Kasteelfeesten die in het teken stonden van de middeleeuwen, incluis een wereldrecordpoging Vlaamse leeuwenvlaggen leggen. Er doen verschillende getallen de ronde over het aantal Vlaamse leeuwenvlaggen dat neergelegd is, maar op een luchtfoto zijn maar iets meer dan honderd grote Vlaamse leeuwenvlaggen te zien. Niet echt iets waar men in Schotland of Catalonië, om nog maar te zwijgen van elders, in bewondering voor zal staan.

 

Na die wereldrecordpoging liet Filip Dewinter zich gewillig boeien aan zijn polsen vastklinken, en met ook nog een beul met een scherp bijl in de buurt was het de bedoeling om te ensceneren dat dit de natte droom is van het AFF, Sharia4Belgium en IS (Islamitische Staat). Dewinter postte het meteen voor zijn 10.890 volgers op Twitter (foto 2, grotere versie). Met de opwinding die zich van Dewinter meester maakte, schreef Dewinter niet “Sharia4Belgium” maar “Sjaria4belgium”. Tja. Fouad Belkacem en de zijnen zijn nogal sjarels, maar de schrijffouten van Filip Dewinter zijn al even legendarisch.

 

Dewinter maakte nog twee fouten. Het AFF op dezelfde lijn zetten als Sharia4Belgium en IS klopt niet. Wij hebben in de verste verte niets gemeen met die twee bewegingen en veroordelen hun activiteiten vanuit elk van onze vezels. Tweede fout: onze natte droom is echt niet het in de boeien slaan van Dewinter en onthoofden van die man. Onze natte droom is heus wel sexyer.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.