25-09-14

GOUDEN DAGERAAD-KOPSTUK LEERT KIND DE HITLERGROET

Op enkele weken voor de start van de rechtszaak tegen 68 Chrysi Avgi-militanten, waaronder Gouden Dageraad-voorzitter Nikos Michaloliakos en zijn rechterhand Christos Pappas, is in de Griekse pers een filmpje opgedoken dat Christos Pappas met zijn gsm maakte.

 

In het filmpje, één van de vier filmpjes die in het gerechtelijk dossier van Pappas zouden zitten, zie je hoe de nummer twee van Gouden Dageraad een kind leert de Hitlergroet te brengen, het kind qua kleding al geheel in de gepaste sfeer gebracht (foto). Het verbaast niet echt omdat ten huize Pappas naast meerdere niet-geregistreerde vuurwapens een hele collectie Adolf Hitler-memorabilia werd gevonden.

 

In deze video zie je Pappas begin oktober vorig jaar zich vrijwillig melden bij de Griekse politie na de aanhouding van partijvoorzitter Michaloliakos, beelden van het Hitler-museum bij Pappas thuis, Pappas in de boeien geslagen en fragmenten uit zijn zelf gemaakt filmpje waarin hij een kind de Hitlergroet bijbrengt en goedkeurt als het min of meer lukt. Verderop in het filmpje zie je nog twee kinderen die de Hitlergroet proberen uit te voeren.

 

Bij andere gelegenheden zeggen Gouden Dageraad-leden dat ze met de arm schuin omhoog gehouden niet de nazigroet maar de aloude Griekse groet uitbrengen. Ze zijn immers geen nazi’s maar Griekse nationalisten. Met de inboedel ten huize Pappas en zijn gsm-filmpje verdwijnt echter alle twijfel over de bedoeling van die groet, voor zover er nog twijfel over zou bestaan.

 

Zaterdag 4 oktober wordt in Franstalig België een meeting ingericht met Gouden Dageraad’ers Konstantinos Boviatsos, eerder al te gast bij het Italiaanse CasaPound, CasaPound die graag “de erfgenamen van het fascisme” wil zijn, en Alexandros Liris, naar eigen zeggen een oogappel van Gouden Dageraad-woordvoerder Ilias Kasidiaris (die door het leven gaat met een swastika op de arm getatoeëerd, nvdr).

 

Christos Pappas kan het vanuit zijn cel in Griekenland niet zelf komen uitleggen, maar Gouden Dageraad stuurt wel ‘waardige’ vertegenwoordigers naar ons land.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chrysi avgi |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.