11-11-14

DE LUIZEN VAN TOM VAN GRIEKEN

Het ledenblad van het Vlaams Belang zet in haar novembernummer uiteraard de voorzitterswissel bij het Vlaams Belang in de kijker. Nieuwe fakkels, zelfde vuur zo luidt het op de cover (foto 1). Helaas is het ook nog: zelfde saaiheid van het ledenblad. Maar soms, soms moeten we toch even met de ogen knipperen.

De nieuwe voorzitter mag niet alleen het editoriaal schrijven. Tom Van Grieken krijgt ook een interview in het ledenblad, onder de kop “Vlaanderen heeft nood aan een partij die klare wijn schenkt”. In dat interview, afgenomen door Vlaams Belang-persverantwoordelijke Klaas Slootmans, wordt Tom Van Grieken gevraagd of de boodschap van het Vlaams Belang anders moet geformuleerd worden. Van Grieken zou het kunnen weten, hij studeerde immers communicatiewetenschappen.

En dit is het antwoord: “Ja. Ons programma is zo goed dat we onze tegenstanders geen wapens moeten geven die de boodschap ondergraven. Ik geef een voorbeeld. De massa-immigratie kost ons jaarlijks zo’n vijf miljard euro. Dat is het gevolg van de lage werkzaamheidsgraad, hun hoge afhankelijkheid van onze sociale zekerheid, enzovoort. Als wij dan zeggen dat de Vlaming voor de keuze staat: ‘Ofwel ontvang je binnen vijf jaar nog een pensioen en roepen we een halt toe aan de massa-immigratie, ofwel laten we de luizen openstaan.’ (…).”

Jawel, je hebt dat goed gelezen: “ofwel laten we de luizen openstaan”. Van Grieken heeft het geluk dat we een goede inborst hebben. We gaan niet staan roepen dat de nieuwe Vlaams Belang-voorzitter migranten vergelijkt met luizen. Allicht is de letter ‘s’ weggevallen, en bedoelde Van Grieken “ofwel laten we de sluizen openstaan”. Maar is er niemand die een interview met de voorzitter en/of de drukproef van het ledenblad naleest? Toch wel een beetje pijnlijk: uitgerekend bij een vraag over de communicatie van de partij zo’n flater begaan.

Een nog grotere flater is onduidelijkheid laten bestaan of Rob Verreycken al dan niet nog lid is van het Vlaams Belang (foto 2, Rob Verreycken altijd een hevige militant geweest - op de foto uit 1998 probeert hij het kabinet van toenmalig Antwerps burgemeester Leona Detiège binnen te dringen). Mocht Rob Verreycken nog Vlaams Belang-lid zijn: wat denkt de voorzitter ervan dat Verreycken – die op zowat alle echelons Vlaams Blok/Belang-vertegenwoordiger was: in de Borgerhoutse districtsraad, in de Antwerpse gemeenteraad, in het Vlaams Parlement, in de OCMW-raad van Sint-Niklaas – openlijk sympathiseert met aangebrande figuren als Christiaan Berteryan, Constant Kusters en Udo Voigt? Mocht Rob Verreycken geen lid meer zijn van het Vlaams Belang, mag dit wel verduidelijkt worden.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van grieken, slootmans, verreycken |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.