19-11-14

N-VA TILT NIET ZWAAR AAN RACISTISCHE GRAP EX-KAMERLID

Ons artikel over Minneke De Ridder, N-VA-Kamerlid tussen 2010 en 2014 en nog altijd N-VA-kiezer (foto), die op haar Facebook een verknipte folder van Zeeman plaatste, waarbij een Afrikaans jongetje vergeleken wordt met een aap die voor 5,99 euro te koop wordt aangeboden, mag dan wel de ronde doen op sociale media. Bij de N-VA tilt men er niet zwaar aan.

 

Om een reactie gevraagd door Apache zegt N-VA-woordvoerder Joachim Pohlman: “Het is ongepast. Maar wie Minneke kent weet dat het niet met verkeerde intenties is gebeurd. We gaan haar eens bellen.” Nou, moe. Een Zeeman-folder versnijden zodanig dat een Afrikaans jongetje dat een pluchen aap en beer aanprijst, voorgesteld wordt alsof hij de aap is… dat zou “niet met verkeerde intenties” gebeurd zijn?

 

Minneke De Ridder voerde intussen ter verdediging aan dat niet zij die folder verknipt heeft en zij de foto ervan niet als eerste gepost heeft. Alsof dat een goed excuus is. Ze zag de verknipte folder bij een Vlaams Belang’er. Het maakt de zaak er alleen maar erger op. Als er geen lichtje gaat branden als men iets bij een Vlaams Belang’er ziet. Het zegt veel over de N-VA. Meer nog dan over de N-VA-basis over de N-VA-top die er geen probleem in ziet.

 

“Ik vind dat je met zowat alles moet kunnen lachen”, schrijft Minneke De Ridder nog. “Toch zijn er mensen die mijn gevoel voor humor niet delen en daarom heb ik die post ook weer snel weggehaald.” Dat “snel” klopt wel niet. Pas na ons artikel maandag heeft ze haar vorige week woensdag geposte verknipte folder verwijderd.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de ridder, racisme, n-va, pohlman |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.