04-12-14

JAN JAMBON: WAAR RECHTS EN EXTREEMRECHTS ELKAAR VINDEN

La Libre Belgique pakte gisteren groot uit (foto) met de onthullingen van AFF/Verzet en RésistanceS over Jan Jambon: hij liegt als hij zegt dat een paar maanden vóór Jean-Marie Le Pen ook Kris Merckx bij de Vlaams-Nationale Debatclub sprak en hij verzwijgt dat hij niet alleen toehoorder was van Jean-Marie Le Pen maar als bestuurslid van de Vlaams-Nationale Debatclub ook uitnodiger was van Jean-Marie Le Pen.

 

Hierover bevraagd door La Libre Belgique zegt Jambons woordvoerder dat zijn minister inderdaad bestuurslid was van de Vlaams-Nationale Debatclub. Om er dan onmiddellijk aan toe te voegen: “Et alors?” Het beroemde zinnetje van de Franse president François Mitterand toen bekend geraakte dat hij een buitenechtelijke dochter had. “Als je een beetje actief bent in het maatschappelijk leven, kan je in het bestuur zitten van een honderdtal clubs.”

 

Maar de Vlaams-Nationale Debatclub nodigde wel opvallend veel extreemrechtse personaliteiten uit. “Ja, maar het is niet omdat men in dezelfde club is, dat men dezelfde ideeën draagt”, antwoordt Jambons woordvoerder. 1. Als je dan toch in “een honderdtal clubs” bestuurslid kan zijn, is het de vraag maar of je ook in het bestuur van een club moet zitten waarvan je de ideeën niet zou delen.  2. De Vlaams-Nationale Debatclub is niet de enige club waarvan Jan Jambon bestuurslid was/is die hulde brengt aan collaborateurs.

 

Jan Jambon heeft zich altijd bewogen op het punt waar rechts en extreemrechts elkaar vinden. Hij heeft altijd van twee walletjes proberen eten. Tot hij er tussen valt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jambon, vlaams-nationale debatclub, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.