11-12-14

KOEN DILLE OVERLEDEN

Met Luc De Vos en anderen verliest Gent dit jaar bangelijk veel mensen die een ziel gaven aan hun stad. Maar ook in Antwerpen kan het tellen. Van Regine Beer tot Guido Mannaerts, socialistisch vakbondsmilitant en bezieler van de culturele werking in de Sint-Andrieswijk, en nu ook Koen Dille (foto).

 

Koen Dille is vorige week donderdag 4 december op tachtigjarige leeftijd overleden. Complicaties na een operatie werden hem fataal. Koen was zijn hele leven lang actief in verschillende verenigingen. Bij de oprichting van het Anti-Fascistisch Front (AFF) in 1973 vertegenwoordigde hij er Links, het weekblad en de linkervleugel binnen de toenmalige socialistische partij. Bij de val van het kolonelsregime in Griekenland werd het Komitee voor Demokratie in Griekenland, waarin Ed Steffens actief was, opgeheven. Ed bleef evenwel betrokken bij het AFF door nu Koen als afgevaardigde van Links op te volgen. Maar uiteraard bleef Koen deelnemen aan de AFF-manifestaties.

 

Ook nu was Koen nog altijd actief. Hij stapte mee op in de grote vakbondsbetoging op 6 november in Brussel, steunde Hart boven hard en bleef intussen zijn ‘gewone’ werk doen. Van het secretariaat van de Paul Verbraeken-lezingen tot bij het Masereelfonds. Voor het ledenblad van het Masereelfonds  Aktief nam hij regelmatig (lange) interviews af en schreef hij telkens weer een veel gelezen, spitse column. Koen was een zeer minzaam man, met een sterke eigen mening maar ook een luisterend oor. Het was altijd weer een plezier om hem terug te zien, al dan niet in gezelschap van zijn partner Kitty Roggeman.

 

Gisteren is in intieme kring afscheid genomen van Koen. We wensen Kitty, familie en vrienden alle sterkte toe bij dit groot verlies.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.