21-12-14

RECHTSACTUEEL OPENT JACHT OP DALILLA HERMANS

RechtsActueel, een website bij gratie van het Vlaams Belang gerund door vooral (ex-) personeelsleden van het Vlaams Belang, opent de jacht op Dalilla Hermans (foto) die de voorbije week bijna alle media haalde met een pakkende getuigenis over racisme.

 

Als peuter van 2,5 jaar oud werd ze geadopteerd door een echtpaar uit het Kempische Weelde. Samen met nog twee andere kinderen van Afrikaanse origine. Bij haar thuis en in de jeugdbeweging kende Dalilla Hermans een onbezorgde tijd, maar daarbuiten liep het wel eens verkeerd. “Toen ik 14 was, glipte ik uit mijn slaapkamerraam om stiekem naar een fuif in de parochiezaal te gaan. Toen ik terug naar huis wilde vertrekken werd ik omsingeld door een groepje skinheads. Ik werd heen en weer geduwd, en enkele van hen hielden me vast terwijl een paar anderen op mij plasten. Ik ging doorweekt naar huis, en liet een stuk van mijn ziel en onschuld achter op de parking van die parochiezaal.

 

“Een paar jaar later, toen ik wel mocht uitgaan, kreeg ik geregeld volledige pinten over me heen gekapt en zelfs glazen naar me gesmeten. Om van het gescheld nog maar te zwijgen. Mijn stoere vriendinnen namen me in bescherming, maar het gebeurde haast elke week wel eens. Toen we verhuisden vonden mijn ouders een hondendrol in de brievenbus. Ga terug naar je eigen land. Er waren leerkrachten die suggereerden dat ik beter een beroepsopleiding zou doen. Ik ben afgestudeerd in ASO zonder enige problemen.

 

“Ik ben naar schatting zo’n 20 keer tegengehouden door politie tussen mijn 16 en 20. Ik heb nog nooit iets gestolen, heb zelfs nooit een joint gerookt. Ik ben ooit uit een bus gezet door een buschauffeur omdat ik een broodje aan het eten was. ‘Wij’ moeten niet denken dat ‘we’ hier zomaar alles mogen. Toen ik 18 was volgde ik rijlessen. De instructeur die ik had schreeuwde zo vaak tegen me dat ‘mijn volk toch echt niet kan rijden’, dat ik het ging geloven. Geen rijbewijs dus. De lijst is lang, de lijst wordt langer.

 

“Toen er een asielzoekerscentrum werd geopend in het dorpje waar ik opgroeide, verscheen er (naast de goorste golf haatberichten op internet) een nieuwjaarsbericht van een plaatselijk café in het lokale krantje dat de asielzoekers een kutjaar toewenste. Nog steeds krijg ik blikken, of opmerkingen, of steekjes onder water, of willen mensen niet naast me zitten. Mijn kinderen gaan dezelfde vragen aan mij stellen die ik vroeger aan mijn ouders stelde. En mijn hart zal in duizend stukken breken de eerste keer ik ze zal moeten uitleggen wat racisme is, en waarom die persoon dit of dat zegt of doet.”

 

En het wordt er niet beter op, met N-VA’er Matthias Storme in de raad van bestuur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken die nog niet zolang geleden zei geen meerwaarde te zien in Marokkaanse, Algerijnse en Congolese migranten, Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans die blijft herhalen dat racisme iets relatief is… Maar voor RechtsActueel is dat geen probleem. Integendeel.

 

RechtsActueel publiceerde zowel vrijdag als zaterdag een artikel over de getuigenis van Dalilla Hermans, met titels als Plasten boze Vlaamse ‘racisten’ op 14-jarig meisje in Weelde (Ravels)? en En hier is het ‘racisme’ weer, nu in Weelde (Ravels)… In de twee artikels relativeert men het bestaan van racisme. Dat niet bekend is welke koppels destijds in Sint-Niklaas weigerden gehuwd te worden door de zwarte schepen Wouter Van Bellingen, is in het eerste artikel bijvoorbeeld het ‘bewijs’ dat racisme opgeklopt gedoe is. In datzelfde artikel worden inwoners uit Weelde opgeroepen naar RechtsActueel te mailen met informatie als: hoever de afstand is die Dalilla Hermans zou gestapt hebben om als 14-jarige uit een raam geglipte tot bij een parochiezaal te geraken, welke parochiezaal dat dan wel zou geweest zijn, wie de zaaluitbater was, of iemand iets gehoord heeft over skinheads in die tijd in Weelde, enzovoort.

 

Dancing The Wall in Weelde was jarenlang een pleisterplek voor gabbers en skinheads, in oktober 2006 niet toevallig de locatie voor een concert ingericht door Blood and Honour/Combat 18 die tweeduizend, vooral Duitse, neonazistische skinheads naar de Kempen bracht. Eén maand later werden twee jongeren in het naburige Beerse aangevallen door twee BH/C18’ers: Robin V.O. kreeg hiervoor een jaar cel; Jelle D.M. kwam er vanaf met een werkstraf van 120 uur. Twee jaar eerder, in 2004, waren er meer dan eens gewelddadige incidenten met rechtse skinheads in Turnhout en het daar gelegen jeugdcentrum De Wollewei…

 

Zo gek is het dus niet mocht Dalilla Hermans als kind al in Weelde geconfronteerd worden met rechtse skinheads. Overigens is racisme niet enkel een probleem van gewelddaden, racisme is ook (een deel van) het probleem voor de lagere tewerkstelling van bepaalde bevolkingsgroepen, hun erbarmelijke huisvesting, enzovoort. Maar ook dat wordt natuurlijk kapot in vraag gesteld door RechtsActueel.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rechtsactueel, racisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.