24-12-14

ITALIË: PLANNEN VOOR NEONAZISTISCHE TERREUR IN KERSTPERIODE

Maandag heeft de Italiaanse politie veertien neonazi’s aangehouden en eenendertig ‘in onderzoek’ geplaatst nadat er plannen bleken te zijn om in de kerstperiode een tiental politici te vermoorden en meerdere aanslagen te plegen.

 

De verdachten worden beschuldigd van terrorisme, ondermijning van de democratie en het aanzetten tot racistisch geweld. Het was de bedoeling om een tiental politici op hetzelfde ogenblik te vermoorden, politiekantoren aan te vallen, een aanslag te plegen op de spoorwegen en een fiscaal incassobureau op te blazen op het ogenblik dat de werknemers daar aanwezig zouden zijn.

 

De organisatie beschikte hiervoor over heel wat wapens (foto). Een deel van de wapens dateert nog van de Tweede Wereldoorlog en werden met het oog op de geplande raids opgegraven en hersteld. Andere wapens werden in Slovenië aangekocht, en er waren plannen om met een overval de wapenvoorraad nog uit te breiden. Het aanzetten tot racistisch geweld gebeurde onder andere via Facebook.

 

De verdachten behoren tot de organisatie ‘Avanguardia ordinovista’, die geleid werd door de 48-jarige Stefano Manni, een voormalige politieman. In de Italiaanse media verschenen overigens de namen van alle verdachten: voornaam, familienaam, geboorteplaats, geboortejaar en woonplaats. De leeftijden variëren tussen 24 en 93 jaar, de meesten zijn ongeveer even oud als Stefano Manni.

 

Het politieonderzoek dat aan de aanhoudingen voorafging duurde twee jaar. Er werd gebruik gemaakt van telefoontaps en infiltratie in de organisatie door een politieman. Huiszoekingen in achttien Italiaanse steden leidde tot de aanhoudingen en in verdenking stellingen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italië, neonazi's |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.