29-12-14

N-VA PLANT GROOT VOORJAARSOFFENSIEF

“Het perspectief dat we willen bieden, is wat verloren gegaan in de tsunami van kritiek. Daarom gaan we met de N-VA in het voorjaar zelf een serieuze inspanning doen”, zegt Bart De Wever die daarmee de perceptie over de N-VA en de regering-Michel wil keren.

 

Ministers van de regering-Michel geven on the record toe dat de communicatie van de regering beter zou kunnen. Dat het fundamenteel fout zit met de uitgangspunten van de regering-Michel willen ze niet gezegd hebben. Ze willen het redden met een betere communicatie. "Vanaf januari ga ik mijn momenten beter kiezen om ons beleid goed uit te leggen", zei premier Charles Michel het voorbije weekend in Het Nieuwsblad. Is het vertrouwen hierin evenwel  niet groot bij de N-VA? Blijkbaar, want de N-VA plant zelf ook een communicatiecampagne volgend voorjaar.

 

“De N-VA plant een voorjaarsoffensief om duidelijk te maken welke perspectieven de regering en de partij bieden door nu inspanningen te vragen”, meldde het voorbije weekend De Tijd en werd ook in andere kranten genoteerd. Hoe het voorjaarsoffensief eruit zal zien, wil Bart De Wever nog niet vertellen. Een tournee door Vlaanderen, een ‘thunderclap’ op de sociale media, een voorzitter die weerwerk zal bieden in het parlement: het zijn allemaal voorstellen die in het N-VA-hoofdkwartier op tafel liggen. “We hebben intern bekeken op welke vragen er antwoorden moeten komen, wat we beter moeten uitleggen, maar we moeten nog beslissen hoe we dat in het voorjaar zullen uitrollen”, zegt De Wever.

 

De kans is groot dat er daarbij ook beelden van het verzet tegen de regeringsmaatregelen gebruikt worden. Bart De Wever aan Newsmonkey: “De taferelen van de staking die nu boven water komen, doen het draagvlak wegsmelten. Daar stel ik mijn hoop op: goed uitleggen waarom het nodig is. En tegelijk beelden zoals die dame die een winkel doet sluiten met geweld, stakerspiketten die vrolijk staan wezen, kermis vieren op de openbare weg. Daar bestaat geen draagvlak voor. In Vlaanderen is dat onbestaand, in Wallonië is dat ook zeer beperkt. Ik heb op de A12 in de file gestaan door de filterblokkades. Daar waren weinig vrolijke gezichten te zien, moet ik zeggen."

 

Als interviewer Wouter Verschelden schalks opmerkt dat hij toch Jan Jambon kent, antwoordt Bart De Wever: “Ja, die is mij vaag bekend. Maar ik heb er niet aan gedacht dat die het zou kunnen oplossen voor mij.” Bartje zal het alleen moeten oplossen. Na oudejaarsavond gaat hij eerst een paar dagen op vakantie in Berlijn, en daarna zullen we zien wat we zullen zien.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, sociaal, n-va |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.