23-01-15

ALTERNATIEF VOOR VERBODEN WAKE VREDE EN VERDRAAGZAMHEID

 De wake voor vrede en verdraagzaamheid van Hart boven hard, als antwoord op de geplande manifestatie van Pegida Vlaanderen, aanstaande maandag, kan zoals bekend niet doorgaan. Samen met Hart boven hard roepen we op om aanwezig te zijn op de betoging van Antwerp for Palestine aanstaande zondag 25 januari.

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen lanceerde Antwerp for Palestine een oproep om massaal de straat op te komen om de terreurdaden wereldwijd te veroordelen en de groeiende polarisatie tegen te gaan. “We verwerpen elke vorm van geweld en haat jegens burgers ongeacht etniciteit, religie en ideologie”, schrijft Antwerp for Palestine. “De hieruit voortvloeiende islamofobie, antisemitisme en andere vormen van discriminatie horen niet thuis in onze maatschappij. Hierbij willen wij ook ineens een stem zijn tegen de lopende en geplande anti-islam betogingen voornamelijk van Pegida die in Duitsland, Vlaanderen en elders (zullen) plaatsvinden. Vanuit Antwerpen roepen we op tot verdraagzaamheid en samenhorigheid om zo de eenheid binnen onze maatschappij te bewerkstelligen. De fundamentele basisrechten moeten gevrijwaard worden zoals: de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, vrijheid van geloofsovertuiging en andere essentiële rechten.Iedereen die hierin gelooft en een stem wilt zijn tegen alle haat en polarisatie, kom ons steunen. Eendracht maakt macht."

Vertrek betoging: Aan het nieuwe Justitiepaleis in Antwerpen, Bolivarplaats - 14.00 uur. Deze betoging is wél toegestaan door het Antwerps stadsbestuur. Meer info  

13:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pegida, actie, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.