28-01-15

INTUSSEN BIJ PEGIDA VLAANDEREN

Pegida Vlaanderen heeft een nieuwe aanvraag ingediend om bijeen te komen: maandag 23 februari, opnieuw om 20.00 uur aan het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen. Hart boven hard diende van de weeromstuit een aanvraag in om een wake voor vrede en verdraagzaamheid te mogen houden op diezelfde maandag 23 februari, aan het Mechelseplein. Intussen pookt Pegida Vlaanderen het angstklimaat verder aan.

 

Gisterenmorgen plaatste Pegida Vlaanderen op haar Facebookpagina een bericht uit Gazet van Antwerpen dat drie vermeende terroristen opgepakt zijn aan het politiecommissariaat van Harelbeke. “Weeral een (triest) bewijs dat PEGIDA nodig is”, schrijft Pegida Vlaanderen erbij als commentaar (foto). “De arrestaties tonen aan dat de terreurdreiging reëel is, maar we komen op straat (…)!”

 

Wie een paar uren later doorklikt op hetzelfde artikel krijgt een heel ander verhaal te lezen: het waren drie vrienden die op een vierde aan het wachten waren in een auto vlakbij het politiecommissariaat... omdat die vierde vriend op dat ogenblik verhoord werd bij de politie van Harelbeke. Na zestien uren ondervraging (!) en verder onderzoek blijkt dat er geen sprake is van terrorisme. Vanzelfsprekend werd dit intussen niet verduidelijkt op de Facebookpagina van Pegida Vlaanderen.

 

Fouten kunnen vlug begaan worden in deze hectische tijden. Toen wij een paar dagen geleden schreven over de moord op de Eritreëer Khaled Idris Bahray in Dresden, maakten wij daar wel het nodige voorbehoud bij: “Het is nog niet uitgemaakt of de dood van Khaled Idris Bahray verband houdt met het anti-islam, anti-asielzoekers en anti-vreemdelingenklimaat dat door Pegida aangewakkerd wordt, dan wel er een andere reden is voor zijn dood.”

 

Intussen is volgens de Duitse pers duidelijk dat Khaled Idris Bahray is neergestoken door een mede-asielzoeker, na een discussie over een geldkwestie. Blijft natuurlijk dat het onaanvaardbaar is dat de asielzoekers beschimpt en geïntimideerd werden, op hun deur hakenkruisen geschilderd werden en de politie aanvankelijk niet grondig onderzocht wat de doodsoorzaak was van Khaled Idris Bahray.

 

De nuance die wij in ons artikel legden, vind je niet terug bij Pegida Vlaanderen en haar supporters die alleen maar bevolkingsgroepen tegen elkaar wil opzetten.

00:02 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pegida, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.