03-02-15

HET VERHAAL ACHTER DE VERKEERDE TREIN VOOR NEONAZI’S

Hilariteit gisteren op alle mogelijke nieuwssites en sociale media over een betoging van neonazi’s die zaterdag niet kon doorgaan in Duitsland omdat een groepje van een twintigtal neonazi’s de verkeerde trein hadden genomen.

 

Leden van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) wilden in Freiburg gaan betogen en geraakten in de war toen de politie hen verwittigde dat ‘hun’ trein volzat met ultralinkse voetbalsupporters van Eintracht Frankfurt op weg naar een voetbalwedstrijd in Freiburg. De NPD’ers namen in plaats van de eerstvolgende trein naar Freiburg de eerstvolgende trein op hetzelfde perron, en weg waren ze... richting Mannheim. Toen ze dat door hadden, belden ze naar Freiburg om te melden dat ze nu helemaal niet op het afgesproken uur, om 14u30, in Freiburg zouden geraken en de betoging dan maar afgelast werd.

 

Een geluk bij een ongeluk voor de politie van Freiburg die al nadarhekken had opgesteld aan de rechtbank waar de neonazi’s wilden betogen. Idem dito voor de gemobiliseerde antifascisten. Pech voor Isabel Zentarra voor wie de betoging was opgezet. Isabel Zentarra mocht niet deelnemen aan examens voor een diploma overheidsmanagement omwille van haar jarenlange betrokkenheid bij de neonazistische scene (Isabel Zentarra in het midden van de foto bij één van de acties waaraan ze deelnam). Een vorm van Berufsverbot dus. En daarvoor was er een betoging opgezet. Maar er waren dus maar weinigen die Zentarra wilden steunen, en het waren niet de slimsten.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.