05-02-15

DE TRIESTIGE PLANT VAN HET VLAAMS BELANG (1)

Vorige zondag werd Mathieu Van der Poel wereldkampioen veldrijden (foto 1). De man is weliswaar Nederlander, maar hij is geboren en getogen in Kapellen. En dan mag hij op het gemeentehuis van Kapellen wel eventjes in de bloemen gezet worden, dachten ze in Kapellen.

 

Vorige dinsdag werd Mathieu Van der Poel gehuldigd op het gemeentehuis van Kapellen, gemeente ten noorden van Antwerpen. Het was niet de eerste keer dat Van der Poel te gast was op het gemeentehuis. In 2012 en 2013 was hij er ook al omdat hij toen wereldkampioen veldrijden werd bij de junioren. Burgemeester Dirk Van Mechelen en schepen voor Sport Koen Helsen (beiden Open VLD) huldigden Van der Poel dinsdag voor zijn nieuwe wereldkampioenstrui. Van het gemeentebestuur kreeg Van der Poel een kunstwerkje van Erik Nagels vier wielrenners voorstellend cadeau.

 

Het was echter niet naar de zin van het Vlaams Belang in Kapellen dat in een persnota uitlegde: “In tijden van besparingen, waarin onder andere Kapellen Klinkt (= nieuwjaarsreceptie op het dorpsplein, nvdr.) werd geschrapt en de huwelijksjubilarissen het met een lunch in plaats van met een diner moeten doen, vinden wij het ongepast dat het gemeentebestuur Mathieu Van der Poel en zijn entourage in de bloemetjes zet. Wij erkennen zijn sportieve prestatie, maar voorkeursbehandelingen zijn onrechtvaardig”, stelde plaatselijk Vlaams Belang-voorzitter Chris Marynissen (foto 2).

 

In de rand van de officiële viering dinsdagavond overhandigde Chris Marynissen een verbaasde Mathieu Van der Poel een petieterig bloempotje en een klein flesje water. “Want we moeten besparen in Kapellen”, zo stelde Marynissen. Mathieu Van der Poel hield het op een beleefde “Dankuwel”. Het Vlaams Belang ging bij de gemeenteraadsverkiezingen in Kapellen achteruit van 19,7 % en zes verkozenen in 2006 naar 7,4 % en nog maar één verkozene in 2012. Het zal niet met acties zoals dinsdagavond zijn dat daar verbetering in komt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kapellen, marynissen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.