05-02-15

DE TRIESTIGE PLANT VAN HET VLAAMS BELANG (2)

Daniël Termont (foto 1) is net niet de beste burgemeester ter wereld geworden volgens de World Mayor-website. De Gentse burgemeester treurde er niet om en trakteerde iedereen die er dinsdagavond voor langs kwam op een frisse pint in de Vooruit.

 

Philip Claeys (foto 2), gewezen Europarlementslid voor het Vlaams Belang en bij de federale verkiezingen vorig jaar naast de prijzen gegrepen, vond de hele Beste burgemeester ter wereld-verkiezing maar niets. “Er kleeft een geurtje aan ‘(2e) beste burgemeester ter wereld’-affaire. In Europa werden alleen linkse burgemeesters genomineerd”, twitterde Philip Claeys dinsdag. Gevolgd door “’Beste burgemeester’-gedoe is typisch geval van linkse manipulatie, kritiekloos meegespeeld door de VRT en andere media”.

 

“Helaas pindakaas”, merkte De Standaard op. Op de longlist stonden ook (centrum)rechtse en conservatieve burgemeesters zoals Boris Johnson, de burgemeester van de Britse hoofdstad Londen, en Siegfried Nagl, de burgemeester van het Oostenrijkse Graz. Maar ook op de shortlist stonden (centrum)rechtse en conservatieve burgemeesters zoals Alain Juppé, de burgemeester van het Franse Bordeaux en voormalig UMP-premier van Frankrijk. Na de repliek van De Standaard bleef Philip Claeys nog wat sputteren op Twitter. Hij deelde Alain Juppé dan maar in bij de “links-liberalen”. Wat ook al niet goed is in het wereldbeeld van Philip Claeys.

 

We hechten weinig belang aan de World Mayor-verkiezing. Wat de Gentenaren denken over Daniël Termont is wat telt. Maar de eenvoudige bedenking dat sociaaldemocratische of andere niet-rechtse burgemeesters wel eens goede burgervaders zouden kunnen zijn, gaat er bij Philip Claeys niet in. Om hem helemaal te overtuigen dat aan de World Mayor-verkiezing “een geurtje” hangt: winnaar Naheed Nanshi, burgemeester van het 1.000.000 inwoners tellende Canadese Calgary, groeide weliswaar op in Calgary. Maar zijn ouders zijn vanuit Tanzania naar Canada geëmigreerd. Hijzelf is professor aan de plaatselijke universiteit, maar hij heeft een moslimachtergrond. Als daar geen geurtje aan is…

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gent, claeys |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.