17-02-15

10 JAAR AFF/VERZET-BLOG (5)

Aanstaande vrijdag zal het tien jaar geleden zijn dat deze blog online ging. Vandaar een terugblik op de voorbije tien jaren.

 

2009. Marie-Rose Morel krijgt slechts de lijstduwersplaats op de Europese lijst van het Vlaams Belang. Na de verkiezingen op 7 juni verdwijnt Morel alleszins uit het Vlaams Parlement. Filip Dewinter (foto, samen met Jan Penris in 2009 in Kameroen) zegt dat de speeltijd voor Marie-Rose Morel over is. Een politieke uitspraak die op hetzelfde ogenblik valt als bekend wordt dat Marie-Rose Morel aan baarmoederkanker lijdt. Vlaams Belang-personeelslid en enfant terrible Björn Roose stopt met bloggen. Al kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Begin deze maand is hij opnieuw begonnen, nu onder de naam De vuile profiteur. Bruno Valkeniers wordt veroordeeld wegens misbruik van een fotomontage van de Duitse kunstenaar Till Nowak in de VL-verkiezingskrant. Vlaams Belang-personeelslid Tim Willekens organiseert een Vlaams Belang-party met topless bediening. De bij Marie-Rose Morel vastgestelde kanker verhoogt nog de media-aandacht voor la Morel. Er zijn anderen bij het Vlaams Belang die ook aan kanker leden, maar dat nooit uitgespeeld hebben.

 

Tom Van Grieken maakt als student communicatie bij de Plantijn Hogeschool in Antwerpen een antiracistische website. Jonge moslima zijn niet op hun mond gevallen in hun confrontatie met Filip Dewinter. De jaarlijkse NSV-betoging, dit jaar in Leuven, brengt niet meer dan 300 mensen op de been. De tegenbetoging van Blokbuster trekt dubbel zoveel volk. Extreemrechtse betogers trekken na de NSV-betoging naar een kraakpand en zijn betrokken bij gewelddaden tegen linkse studenten. In Rijkevorsel gaan rivaliserende groepen van Blood and Honour Vlaanderen / Combat 18  met elkaar op de vuist. Parlementslid Luc Sevenhans stapt op bij het Vlaams Belang. Heisa rond een biografie over de Franse socialistische president François Mitterand geschreven door ene Vincent Gounod, een schuilnaam van Vlaams Belang’er Koen Dillen. Vlaams Belang-kiezers zijn het minst bereid om door eigen activiteiten bij te dragen aan een betere leefomgeving.

 

Zonder het racisme bij het Vlaams Belang, is het Lijst Dedecker-programma asocialer dan het Vlaams Belang-programma. Bart Debie poseert in Dag Allemaal met de enkelband die hij om kreeg ter vervanging van de opgelegde gevangenisstraf. Bij de verkiezingen op 7 juni behaalt het Vlaams Belang in Vlaanderen nog maar 15,3 % van de stemmen, een verlies van 8,9 % vergeleken met vijf jaar eerder. De N-VA boekt daarentegen fikse winst. Twee van de betere pennen bij De Morgen, Ruud Goossens en Tom Cochez, verlaten de krant. Na aandacht in de pers wijken de organisatoren van een neonaziconcert van Franstalig België uit naar het noordoosten van Frankrijk. Ex-politiecommissaris en Vlaams Belang-boegbeeld in Brussel Johan Demol stapt op bij het Vlaams Belang. Voor het tweede jaar op rij houden de ‘Gulden Sinjoren’ een alternatieve 11-juliviering aan het Conscienceplein in Antwerpen. Filip Dewinter opent de jacht op boerka dragende vrouwen.

 

Vlaams Belang-provincieraadslid Bert Deckers reageert na een AFF-artikel: “Amnestie-eis is achterhaald”. Marie-Rose Morel noemt namen voor een partijvernieuwing bij het Vlaams Belang: Bruno Stevenheydens (intussen N-VA, nvdr.) en Barbara Pas (intussen VB-ondervoorzitter, nvdr.). Frank Vanhecke vindt dat al genoeg herinnerd wordt aan de Holocaust. De invoering van een Nelson Mandela-dag wordt ‘voorlopig’ afgevoerd. Zeg niet dat het Vlaams Belang nooit iets bereikt. Het Borgerhoutse Vlaams Belang-districtsraadslid Janice Laureyssens pleit voor “een organisatie als het IRA in Vlaanderen, misschien minder gewelddadig”. AFF/Verzet publiceert de Top-50 van populairste Vlaams Belang-kandidaten bij de verkiezingen op 7 juni. Rob Verreycken is nog niet verlost van zijn waanideeën over het AFF en Knack. Het Fort van Breendonk: waar neonazi’s zich graag laten fotograferen.

 

Een nieuwe generatie staat op bij Blood and Honour Vlaanderen en richt een concert tegen kanker in. Humo publiceert foto’s van een verjaardagsfeestje in café De Leeuw van Vlaanderen waar Vlaams Belang’ers en Blood and Honour’ers broederlijk samen feesten. Bart Debie stopt met bloggen. Opnieuw een Duits Blood and Honour-concert in ons land, nu in een socialistisch partijlokaal in Arendonk. Het N-SA richt in Oostkamp haar tweede ‘jeugdcongres’ in: een afwisseling van optredens en toespraken. Voor de toespraken zorgen onder andere Eddy Hermy en de ‘Hitler van Keulen’ Axel Reitz. Koppen brengt een televisiereportage over het N-SA-‘jeugdcongres’. Een Nederlandse televisieploeg filmde ook undercover en registreerde zo Hitlergroeten. Vlaams Belang’er Bert Deckers komt op voor de gewelddadige gemaskerde ‘Autonome Kameraden’. In Antwerpen stemt 59 % van de deelnemers aan een volksreferendum tegen de Lange Wapper-brug en het BAM-tracé.

 

Du jamais vu bij het Vlaams Belang: een meerderheid van Vlaams Belang-partijraadleden stemt tegen het voorstel van het Vlaams Belang-partijbureau om naast voorzitter Bruno Valkeniers twee ondervoorzitters te benoemen: Marijke Dillen en Marie-Rose Morel. De uitbater van camping IJzerhoeve wil geen Blood and Honour- of Keltische feesten meer. Ook de Kameraadschapsavond van Voorpost aan de vooravond van de IJzerwake is niet meer welkom. In Antwerpen wordt een concert georganiseerd met Kategorie C, die tegenwoordig een belangrijke rol speelt bij de Hooligans Gegen Salafisme (HoGeSa) in Duitsland. Filip Dewinters uitspraak “Waar is de poen voor uw pensioen? In de pocket van Mohammed” is een vooraf met partijvoorzitter Bruno Valkeniers besproken quote. NSV’ers vallen studenten aan in Leuven en stelen een camera. Vraagt het Vlaams Belang nu ook de beelden ervan op het internet te zetten?

 

Barbara Pas voorzitster van de Vlaams Belang Jongeren. Tuur Van Wallendael overlijdt. “Spelende kinderen? Dat ze eerst eens op hun plichten gewezen worden!”, vindt men bij het Vlaams Belang in Kapellen. Bruno Valkeniers presenteert een visietekst voor het Vlaams Belang. Een school in Wommelgem schrapt een les over Marokko na een klacht van het Vlaams Belang. Ex-VB’er Luc Sevenhans stapt over naar de N-VA. Bart Debie rijdt het land af voor veiligheidspreventienamiddagen maar zondigt in een promotiefilmpje tegen de wetgeving op verboden wapengebruik.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 10 jaar |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.