18-02-15

10 JAAR AFF/VERZET-BLOG (8)

2012. ’t Pallieterke neemt het AFF-overlijdensbericht over Vlaams Belang’er Miel Verrijken letterlijk over. Sam Van Rooy, ontslagen bij de PVV van Geert Wilders, mag aan de slag bij het Vlaams Belang. AFF/Verzet bespreekt een dichtbundel van BBET’er Tomas Boutens. Marine Le Pen verbiedt Belgische (versta: Franstalige) politieke partijen om het FN-logo te gebruiken. ‘Waarnemend VNV-leider Francken’ mailt. Het Vlaams Belang start een nieuwe campagne tegen de ‘islamisering’ met An-Sofie Dewinter in een bikini én nikab. Hugo Coveliers stopt met zijn partijtje Vlott. Vlaams Belang’er Philippe Van der Sande roept op de katholieken op de Vlaams Belang-lijst te steunen. Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem wordt een eerste keer veroordeeld. Een boekvoorstelling (1, 2) van Anke Van dermeersch kan niet doorgaan in het Felixpakhuis in Antwerpen.

 

Philippe Van der Sande richt de ‘Christenunie Vlaanderen’ op. Karim Van Overmeire legt het verschil uit tussen het VB en de N-VA. AFF/Verzet begint te twitteren. Een Antwerps Vlaams Belang-gemeenteraadslid verdedigt als advocate beroepshalve asielzoekers en mensen die illegaal in het land verblijven. Filip Dewinter doet alsof hij in de Verenigde Staten Sarah Palin de hand drukt. In werkelijkheid is het slechts een stand-in. In Frankrijk is Filip Dewinter spreker op een colloquium van groepen die rechts van het FN en Marine Le Pen staan. Een NSV-meeting met Udo Voigt mag niet doorgaan in de lokalen van de Antwerpse universiteit. Een AFF-artikel over nu als dertig Vlaams Belang’ers bij de N-VA haalt meermaals de pers. De dagen en weken hierna groeit onze inventaris tot uiteindelijk meer dan zestig Vlaams Belang’ers bij de N-VA.

 

Tom Van Grieken is de nieuwe voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Het Vlaams Belang verliest trouwe kiezers en wint geen nieuwe kiezers bij. Het Vlaams Belang opent een meldpunt voor mensen zonder geldige verblijfspapieren. Willy Minnebo overlijdt. RechtsActueel blijkt met een satirisch artikel over het AFF beter te zijn in fictie dan in non-fictie. De Belfortploeg van Gentenaar Francis Van Den Eynde heft zichzelf op. Het Vlaams Belang op 1 mei: seks, drugs en Vlaamse schlagers. ‘Operatie Brevier’ wordt herdacht. Coming-out als homo en homohuwelijk dankzij Filip Dewinter. Alsmaar minder militanten bij Voorpost. Swastikavlag te koop in Antwerpen. Vlaams Belang valt barbecue voor schoolkinderen binnen met varkensvlees: een AFF-artikel dat zelfs de Amerikaanse media haalt. Vlaams Belang’er Wim Wienen interpelleert in het Vlaams Parlement over… een Franstalig bordje op de wc-deur in de televisiesoap Thuis.

 

In de commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer van Volksvertegenwoordigers zijn er naar aanleiding van de zaak-Sharia4Belgium hoorzittingen over het verbieden van bepaalde organisaties. Een Gouden Dageraad-parlementslid was als Black Metalgitarist in België. Vlaams Belang-gemeenteraadslid Hans-Peter Luyckx uit Evere staat op een lijst met pedofielen die Anonymous online zet. Parlementslid Gerda Van Steenberge ook weg bij het Vlaams Belang. Ruben Rosiers nationaal NSV-voorzitter. Een carrière van korte duur die twee maanden later al gedaan is. De N-VA vertoont grote machtshonger. De AFF-lijst van Vlaams Belang’ers intussen bij de N-VA wordt overgenomen door Het Laatste Nieuws die de betrokkenen elk om de reden van hun overstap vraagt.

 

Het oprakelen van een gewelddadige confrontatie in de jaren tachtig veroorzaakt zoveel commotie dat Jurgen Ceder zich terugtrekt als N-VA-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. AFF/Verzet start de vrijdagse rubriek De week in zeven citaten (en eentje extra). Bart Debie vindt de liefde van zijn leven bij een Afrikaanse vrouw. Het Vlaams Belang voert een ‘Zonder pardon’-campagne over criminaliteit. In Zoersel laat de plaatselijke Vlaams Belang-voorzitter weten dat hij eventuele inbrekers neerknalt. Antwerpen herdenkt de razzia’s waarmee in augustus 1942 joden werden opgepakt en afgevoerd. Sam Van Rooy klaagt: “Niets kan nog in dit gefeminiseerd land”. Bart De Wever vermagert op spectaculaire manier en Carl Huybrechts schrijft er een boek over.

 

Zowel Filip Dewinter als Theo Francken brengen een boek uit over de immigratie in ons land. N-VA-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Turnhout Erwin Brentjens verzwijgt zijn TAK-verleden. Luk Lemmens, lijsttrekker van de N-VA voor de provincieraadsverkiezingen in Antwerpen, trekt ook liever niet de aandacht op zijn bruine activiteiten. Aline Sax stelt de ware motivatie van de Oostfrontstrijders te boek. Bart De Wever scheldt en verdeelt. Minder en minder volledige lijsten van het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zes jaar geleden was Dewinter één week voor de gemeenteraadsverkiezingen virtueel burgemeester. De gemiddelde leeftijd van de Vlaams Belang-kandidaten in Borgerhout is 62 jaar. “Blijkbaar bepaalt het AFF de agenda van de N-VA”, meent Vlaams Belang’er Robin Vandenberghe. Het Vlaams Belang telt na de gemeenteraadsverkiezingen zeshonderd gemeenteraadsleden minder. In Antwerpen verovert Bart De Wever het stadhuis (foto).

 

Karim Van Overmeire (N-VA, ex-VB) heeft moeite om afstand te nemen van het 70-puntenplan van het Vlaams Blok. De Standaard vraagt zich af wie een varkenskop achterliet op de oprit van Bart De Wevers woning. “De Holocaust was erg, maar wel nodig”, vindt Sam Freson. Het met het Vlaams Belang sympathiserend Café Jozef aan het Astridplein in Antwerpen wordt overgenomen door Georgiërs. Er zijn vier kandidaten om Bruno Valkeniers op te volgen als Vlaams Belang-voorzitter. Gerolf Annemans haalt het. Bruno Valkeniers is blij Vlaams Belang-voorzitter af te zijn. In Mechelen opent een nieuw Holocaustmuseum aan de Dossinkazerne. Norbert Van Overloop overlijdt. De verkiezingsuitslag in Ninove wordt betwist omdat Vlaams Belang’er Guy D’haeseleer bij de gemeenteraadsverkiezingen een pint bier beloofde voor iedereen die een selfie met een stem voor D’haeseleer maakte. AFF/Verzet start met de artikelenreeks Bartje op het stadhuis.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 10 jaar |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.