19-02-15

10 JAAR AFF/VERZET-BLOG (10)

2014. Verjonging en vernieuwing bij het Vlaams Belang? Filip Dewinter op reis. Neonazi’s in Oekraïne. Alle politieagenten moeten het nieuwe Holocaustmusuem aan de Dossinkazerne in Mechelen bezoeken. Het praalgraf van oud-VNV-leider Staf De Clercq staat te koop. Wie is de huismoeder in een N-VA-propagandafilmpje? De BBET-kopstukken veroordeeld in Dendermonde. Actieweek tegen racisme en fascisme aan de universiteit in Gent. Het Vlaams Belang verslikt zich in haar eigen campagnes. Extreemrechts is verdeeld over de situatie in Oekraïne. Radio Centraal interviewt Ed Steffens en de chef-blog van AFF/Verzet over het Anti-Fascistisch Front (AFF). Een Voorpost’er dreigt ermee rot fruit te gooien naar een allochtone carnavalsgroep in Aalst. Koen Hostyn publiceert Het Vlaanderen van De Wever.

 

Drie Vlaams Belang-parlementsleden reizen tegen de zin van Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans af naar de Krim. Geert Wilders aangekondigd als spreker op een Vlaams Belang-meeting in Antwerpen… maar komt uiteindelijk niet wegens heibel in Nederland. De aanpak van racisme en discriminatie breidt uit. Regine Beer overlijdt. BBET-leider Tomas Boutens ook in Nederland veroordeeld.  Gerolf Annemans liegt over het 70-puntenplan. Het Vlaams Belang eert collaborateur August Borms. Dewinter op plaktocht met jasje van een Kroatische militie. Nieuwe aanhangers van Vladimir Poetin. Jan Vranken publiceert Thatcher aan de Schelde. Filip Dewinter lanceert een racistisch videospelletje. De Antwerpse politie verbiedt rode vakbondsjassen op caféterrassen.

 

“N-VA is een asociale partij, maar ze is niet de enige.” Jan Jambon vindt dat werklozen eerst hun huis moeten verkopen vooraleer een leefloon te kunnen krijgen. Waarom stemmen mensen tegen hun eigenbelang? De N-VA schrapt een multicultureel feest in Denderleeuw. De Maria-aanbidders bij het Vlaams Belang. Goede redenen en één probleem voor een plan tegen racisme. De N-VA is de grote winnaar bij de verkiezingen op 25 mei; het Vlaams Belang verliest meer dan verwacht. De N-VA gaat wel achteruit in de stad Antwerpen. “Eigen campagne van Dewinter was schadelijk.” Een artikelenreeks in De Standaard over racisme bij de Antwerpse politie verplicht het Antwerps stadsbestuur tot actie. Jan Jambon op Vlaams Blokse wijze over ontwikkelingssamenwerking.

 

Christian Berteryan out zich als een negationist. Het Vlaams Belang verliest haar enig OCMW-raadslid in Antwerpen. Rapport over het oorlogsverleden van Suske & Wiske-tekenaar Willy Vandersteen wordt openbaar. De plezierreisjes blijven doorgaan bij het Vlaams Belang. KVHV-Gent laat zich in Hongarije rondleiden door Jobbik. Extreemrechts heeft de wind in de zeilen in Israël. De KVHV is blij met de elitevorming door het hoger inschrijvingsgeld aan de universiteiten. Wegens te weinig nieuws over (extreem)rechts wordt in juli en augustus het publicatieritme op deze blog teruggeschroefd naar tweemaal per week. De Vlaamse regering pakt uit met een asociaal regeerakkoord. De Autonome Nationalisten halen de symbolen van de ‘linkse’ nazi’s Gregor en Otto Strasser boven.

 

In Houthalen slaat een Vlaams Belang-gemeenteraadslid drie agenten werkonbekwaam. Het Vlaams Belang zet de man pas uit de partij nadat AFF/Verzet er twee weken een artikel over publiceert. Barbara Pas noch Chris Janssens zijn kandidaat-partijvoorzitter bij het Vlaams Belang. Kortrijk doet het voortaan zonder een Vlaams Belang-fractie in de gemeenteraad. In Tremelo zet de N-VA drie gemeenteraadsleden uit de partij. Johan Sanctorum, tekstschrijver voor Bruno Valkeniers en Gerolf Annemans, klapt uit de biecht. Hart boven hard bundelt alle krachten die in verzet gaan tegen het regeringsbeleid en een andere samenleving willen. De concentratie van krantentitels in nog maar twee persgroepen zorgt voor een verarming van de berichtgeving. Steunactie van Nation voor Gouden Dageraad. Ambras bij de N-VA in Boortmeerbeek.

 

In Rijkevorsel neemt een N-VA-gemeenteraadslid ontslag om priester te kunnen worden. AFF/Verzet onthult dat een geheime meeting met Gouden Dageraad-sprekers in Antwerpen werd gehouden. Nick Griffin wordt uit de BNP gezet. De N-VA werkt het pensioenstandpunt van de partij op haar website bij nu de federale regering de pensioenleeftijd wil verhogen tot 67 jaar. Volgens Filip Dewinter onderhandelde Bart De Wever begin 2004 over een overstap naar het Vlaams Blok. AFF/Verzet signaleert: Vlaams minister Ben Weyts en federaal staatssecretaris Theo Francken op een feestje voor oud-VMO-leider Bob Maes (foto). Het nieuws veroorzaakt groot tumult in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ex-VB’er Luc Sevenhans grijpt naast de burgemeesterssjerp in Brasschaat.

 

Bij zijn eerste toespraak als Vlaams Belang-partijvoorzitter citeert Tom Van Grieken heimelijk Joris Van Severen. N-VA-burgemeester en Kamerlid Koen Degroote houdt een toespraak op een colloquium rond Joris Van Severen. Matthias Storme wordt N-VA-afgevaardigde in de Raad van Bestuur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Uitspraak in hoger beroep over BBET. AFF/Verzet en RésistanceS spotten twee Nederlandse neonazi’s op een grootse vakbondsbetoging in Brussel. De geheime gastspreker op een meeting van de Autonome Nationalisten is een spreker van Gouden Dageraad… zoals AFF/Verzet vooraf al schreef.

 

Antifascistische betoging in Brussel. In Duitsland gaan voetbalhooligans en neonazi’s samen in Hooligans Gegen Salafisten (HoGeSa). De N-VA tilt niet zwaar aan een racistische grap van een ex-Kamerlid. Selectieve steun van het Vlaams Belang en desinformatie van Bart De Wever bij de stakingsacties tegen regeringsmaatregelen. De N-VA verwijst een diversiteitscampagne in Heist-op-den-Berg naar de prullenmand. Tom Van Grieken, Gerolf Annemans en Filip Dewinter verschillen van mening over wie nu de lakens uitdeelt bij het Vlaams Belang. Jan Jambon in nauwe schoentjes als via Apache uitlekt wat hij bij het KVHV vertelde over het regeringswerk. AFF/Verzet en RésistanceS bewijzen dat Jan Jambon loog over zijn betrokkenheid bij een lezing met Jean-Marie Le Pen bij de Vlaams-nationale Debatclub. Het leidt alweer tot heibel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 10 jaar |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.