17-02-15

10 JAAR AFF/VERZET-BLOG (6)

2010. De rechtbank in Brugge spreekt gevangenisstraffen, werkstraffen en geldboetes uit voor het molesteren van een Vlaming met een rastakapsel en zijn Afrikaanse vriend op 6 mei 2006 in de buurt van de beruchte Brugse kroeg De Kastelein. Eén van de veroordeelden, Dieter Samoy, zanger van Kill Baby Kill!, maakt een einde aan zijn leven. Alweer een Blood and Honour-concert in ons land, nu in een koeienstal in Poperinge. Filip Dewinter feliciteert de Vlaams Belang Jongeren voor hun Zalig Kerstfeest-affiches. Slechts half werk als de Staatsveiligheid rapporteert over extreemrechts in ons land. Vlaams Belang-personeelslid Bart Debie moet van partijvoorzitter Bruno Valkeniers voortaan zwijgen over het veiligheidsstandpunt van zijn partij. Filip Dewinter zoekt rijke geestesgenoten in Duitsland en Oostenrijk op. Marie-Rose Morel stelt haar Kankerdagboek voor.

 

NSV-Gent organiseert een Europees colloquium met als sprekers Frank Vanhecke (VB), Nick Griffin (BNP), Andreas Mölzer (FPÖ) en Bruno Gollnisch (FN). Intussen allemaal has beens. De NSV-betoging in Antwerpen eindigt voor sommigen in de politiecel. Jos Geudens overlijdt. Sharia4Belgium-militanten verstoren een lezing van Benno Barnard over de islam met als titel Leve God, weg met Allah. Een provocatie die niet toevallig door een Vlaams Belang’er is gefilmd. Vlaanderen Vlagt stopt ermee. Als de Vlaams Belang Jongeren zich voorstellen op een filmpje is het onder andere door met een baseballstok als knuppel op straat te verschijnen. Het N-SA krijgt geen toestemming voor een 1-meimanifestatie in Mechelen en trekt dan maar naar Berlijn om daar met Duitse neonazi’s mee op te stappen.

 

Vlaams Belang-parlementslid Bruno Stevenheydens is niet langer lid van het Vlaams Belang. De Zweedse multimiljonair Patrick Brinkmann is te gast bij het Vlaams Belang in Antwerpen. Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel weigeren op de Vlaams Belang-lijst voor de verkiezingen op 13 juni te staan. De website RechtsActueel gaat online om nieuws vanuit een (extreem-)rechtse invalshoek te presenteren. Eerste hoofdredacteur is Yves Pernet. De ene zijn dood, is de andere zijn brood: Vlaams Belang’er Francis Van den Eynde verdwijnt uit het parlement; Tanguy Veys komt hierdoor in poleposition om Vlaams Belang-parlementslid te worden. Lang niets meer gehoord over Alexandra Colen, maar nu ze lijstduwer is op de Kamerlijst van het Vlaams Belang duikt ze om de haverklap op in de media. Vuurwapens en een telescopische matrak gevonden bij Voorpost-leden. Tom Cochez maakt in het boek Eigen Belang Eerst een reconstructie van de vuile oorlog binnen het Vlaams Belang. Een N-SA-actie voor Palestina lokt meer pers en politie dan N-SA’ers. Ene Hilde De Breuckere wil uit de kleren gaan als haar Facebookvrienden Vlaams Belang willen stemmen. ‘Hilde De Breuckere’ is een verzinsel van Vlaams Belang-tekstschrijver en ‘filosoof’ Johan Sanctorum.

 

AFF/Verzet moet de mogelijkheid om rechtstreeks commentaar te geven op de hier gepubliceerde artikels sluiten na herhaalde doodsbedreigingen die in de commentaarmodule gepost werden. Paul Stulens, voorzitter van het Vlaams Belang in Zandhoven, overplakt alle Filip Dewinter-verkiezingsaffiches omwille van hoe Dewinter Marie-Rose Morel aan de kant zette. Bij de verkiezingen op 13 juni gaat het Vlaams Belang verder achteruit: van 24,2 % in 2004 naar 19,1 % in 2007, dan 15,3 % in 2009 en nu 12,3 %. Behalve in West-Vlaanderen is de Lijst Dedecker overal weggeveegd. Bij het N-VA is ‘schoon volk’ verkozen zoals Kim Geybels en Minneke De Ridder. Filip Dewinter twitterde in mei “Di Rupo premier! No way! Dan verhuis ik naar Namibië…”, maar als Elio Di Rupo inderdaad premier wordt, houdt Filip Dewinter zich niet aan zijn woord. Ittai De Vree en Gerald Henderickx maken als afstudeerproject een film over het N-SA. Marie-Rose Morel mag opiniebijdragen leveren voor de VRT-website deredactie.be.

 

We zijn samen met Filip Dewinter en Bart Debie in Berlijn (1, 2, 3). Philip Claeys en Koen Dillen trekken naar een betwiste bijeenkomst in Japan, al wil men dat bij het Vlaams Belang niet onmiddellijk toegeven. Femke Pieters driemaal in een andere gedaante op de IJzerwake: als VNJ-leidster, als lid van een volksdansgroep en als lid van een muziekgroep met Rob Verreycken. Meningsverschillen binnen het Vlaams Belang over de scheiding tussen de (katholieke) kerk en staat. Bart Debie zoekt een bijverdienste naast zijn job bij het Vlaams Belang. Marie-Rose Morel krijgt nu ook een column in Het Laatste Nieuws. Ook in hoger beroep wordt Roeland Raes veroordeeld voor negationisme. Spijts stoere verklaringen vooraf wordt hij hiervoor niet uit het Vlaams Belang gezet. De rechtbank in Antwerpen veroordeelt twee Blood and Honour’ers voor gewelddaden en racistisch gedrag… maar kan één van de twee niet vinden om effectief voor de rechtbank te verschijnen. De man is nochtans actief op Facebook.

 

In Wommelgem is er een Blood and Honour-concert; in het vlakbij gelegen Edegem houdt het N-SA haar derde congres. Het N-SA houdt de mogelijkheid open om als partij deel te nemen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De Vlaams Belang’ers An Michiels (Vlaams parlementslid) en Janice Laureyssens (niet onbesproken Borgerhouts districtsraadslid) verhuizen naar het buitenland. Vlaams Belang-gemeenteraadslid Wim Verheyden krijgt de eerste GAS-boete in Bornem… nadat hij jarenlang in de gemeenteraad aandrong op het instellen van GAS-boetes. Bart Debiewordt ontslagen als Vlaams Belang-personeelslid na een ‘Zet de champagne maar koud’-Facebookbericht net op het ogenblik als bekend wordt dat de gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel opnieuw verslechterd is (foto: Bart Debie samen met zijn advocate bij een persconferentie achteraf).

 

Vermits vrouwen doorgaans langer leven, wil Vlaams Belang’er Freddy Van Gaever ze tot hun 68 jaar aan het werk houden. Karl Van Camp wordt de nieuwe hoofdredacteur van ’t Pallieterke. Geert Wilders in Nederland verkozen als politicus van het jaar. VNJ-Antwerpen steunt Music for life. “Onbegrijpelijk”, vindt Vlaams Belang’er Bert Deckers. Het Rubenshof, café aan de Antwerpse Groenplaats met een militant Vlaams verleden, wordt nu uitgebaat door een Marokkaan.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 10 jaar |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.