28-03-15

WAAR BART DE WEVER MEE WEGKOMT EN MIEKE VOGELS NIET

De Standaard signaleerde vorige zaterdag dat in Out of the Box, het glossy pr-blad van schoenenmerk Ambiorix, een lang interview met Bart De Wever is verschenen (foto 1). De krant citeerde een paar passages uit het interview, maar maakte geen opmerking over het interview an sich. Ook in de dagen die erop volgden, was er niemand die erover struikelde.

 

Meer dan anderhalf uur lang laat Bart De Wever zich interviewen voor het magazine van Ambiorix schoenen. De Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter maakt dus wél tijd vrij voor een blad dat enkel bestaat ter promotie van een bepaald schoenmerk, terwijl hij interviews voor andere media (van het voortreffelijke Franse Les Inrocks tot  andere) weigert, bepaalt welke journalist hem (niet) mag interviewen en professionele media en journalisten schoffeert als geen andere.

 

Betaamt het een burgemeester en partijvoorzitter reclame te maken voor een bepaald schoenmerk? Bart De Wever, met een foto waarop hij schoenen past in de Antwerpse Ambiorix flagshipstore: “Mensen zijn geneigd eerst naar je schoenen te kijken voor ze je een hand geven. (…) Geen idee of men weet dat het dan over Ambiorix gaat. Als je ze zelf draagt herken je ze wel. Nu, ze zitten goed, en dat speelt ook mee.” Geen opmerking hierover in De Standaard of elders.

 

Helemaal anders dan in 2000 toen Mieke Vogels (foto 2, destijds Agalev) zich in een blaadje van het automerk Volvo lovend had uitgelaten over haar oude Volvo. Toen kopte De Standaard Vogels slipt met Volvo. Vlaams parlementslid Carl Decaluwé (CVP) eiste het ontslag van Mieke Vogels, toen Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen. Het Vlaams Blok zou Vlaams minister-president Patrick Dewael over de zaak interpelleren en klacht indienen bij de deontologische commissie van het Vlaams Parlement.

 

We willen niet oproepen om klacht neer te leggen bij het Integriteitsbureau van de stad Antwerpen, al heeft dat bureau onder leiding van een oud-rechter al eens Bart De Wever en zijn N-VA-schepenen Liesbeth Homans, Rob Van de Velde en Nabilla Ait Daoud op de vingers moeten tikken wegens onoorbare praktijken. Maar wat een verschil als Mieke Vogels of Bart De Wever reclame maken voor een particulier belang. In het eerste geval leidt dat tot een vraag om ontslag en een vette krantenkop, in het andere geval rept niemand daarover. En Bart De Wever maar de verongelijkte uithangen, doen alsof pers en politiek tegen hem samenspannen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.