07-04-15

TATOEAGES KIJKEN. NEONAZI POLITIECHEF IN KIEV

Een week geleden vond in Antwerpen de Antwerp Tattoo Convention plaats. Verschillende Belgische en buitenlandse tatoeëerders toonden er hun werk. Vele bezoekers lieten ter plaatse een nieuwe tattoo zetten (foto 1).

 

Of Vadim Trojan er was, is niet bekend. Misschien had hij het te druk met zijn professionele bezigheden. Vadim Trojan heeft anders een paar opvallende tatoeages waar hij best trots op is: een Duitse adelaar op zijn buik, Adolf Hitler op zijn linkerborst, de slogan Sieg Heil op zijn schouders, swastika’s en andere herinneringen aan het Derde Rijk elders op zijn lichaam (foto 2, grotere versie).

 

Vadim Trojan was tot voor kort een van de bevelvoerders van het Azov-bataljon, een extreemrechtse paramilitaire militie vooral actief in Oost-Oekraïne. Vadim Trojan kreeg voor zijn ‘verdiensten’ meerdere medailles, onder andere de Orde van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne. Begin november vorig jaar werd Vadim Trojan door de Oekraïense regering benoemd tot uitvoerend voorzitter van de politie in de regio Kiev.

 

Een paar dagen geleden heeft het Europees Parlement een lening van 1,8 miljard euro voor de Oekraïense regering goedgekeurd. Dit is de grootste lening die de Europese Unie ooit aan een niet-lidstaat heeft verstrekt. Dat de Oekraïense regering extreemrechtse tot neonazistische elementen op verantwoordelijke posten plaatst, is blijkbaar geen bezwaar voor het Europees Parlement om deze gigantische lening toe te kennen.

 

Hoe verweven de Oekraïense regering is met neonazi’s blijkt ook uit het akkoord van Oekraïne met Duitsland om een twintigtal gewonde soldaten in Duitse ziekenhuizen te verzorgen. De Duitse pers ontdekte dat tussen de twintig Oekraïners die intussen in Duitsland verzorgd worden ook regelrechte neonazi’s zijn (zie: ARD-reportage). Overigens strijden langs de kant van de Oekraïense rebellen evengoed neonazi’s mee.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oekraine, europa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.