11-04-15

BOEK MET COLUMNS KOEN DILLE

Eind vorig jaar is Koen Dille overleden. Een overlijden dat leegtes naliet die wellicht nog niet gevuld zijn. Koen Dille (foto) was een actief en veelzijdig man. Voor Socialisme 21 redigeerde hij de boeken; voor het Vlaams Marxistisch Tijdschrift en Aktief, het ledenblad van het Masereelfonds, schreef hij bijna twintig jaar columns van opmerkelijke kwaliteit, met zin voor observatie en af en toe verrassende gedachtegangen.

 

Het Masereelfonds bundelt, in samenwerking met het Vlaams Marxistisch Tijdschrift en Socialisme 21, een aantal van die columns in een boek. Omwille van de kwaliteit, en zelfs van de actualiteit van deze stukken. Maar ook omdat een boek een statement is, iets handelbaar, iets dat je in je bibliotheek kan terugvinden, een souvenir is aan een man die iets betekende voor vele mensen en organisaties.

 

Het boek is bedoeld voor mensen die met plezier af en toe een stuk van Koen Dille willen herlezen en hierdoor een vage herinnering krijgen aan wie hij was als mens van vlees en bloed: intelligent, verdraagzaam, kritisch, hoffelijk. Voor wie hem niet kende, is het een prettige kennismaking met creatieve gedachten, een uitnodiging om zelf eens de feiten anders te bekijken.

 

Aan het boek wordt momenteel druk gewerkt. De uitgave is voorzien eind volgende maand. Het aantal bladzijden wordt op 224 ingeschat. Het Masereelfonds biedt de kans om vooraf in te tekenen aan gunstvoorwaarden. Het aantal bestellingen geeft hen een idee over de wenselijke oplage. Er zijn twee manieren om het boek te verkrijgen.

 

Wil je het boek in je brievenbus vinden? Stort dan 12 euro (10 euro voor het boek en 2 euro verzendkosten) op rekeningnummer BE85 5230 8056 1306 van Masereelfonds, 1000 Brussel, met vermelding van ‘boek Koen Dille’. Wil je de verzendkosten uitsparen en kan je het boek afhalen bij de Masereelfonds-secretariaten in Brussel, Gent of Antwerpen? Stort dan 10 euro op voornoemd rekeningnummer met vermelding 'boek Koen Dille' én in welke stad je het boek gaat ophalen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.