06-06-15

ANDER IMAGO VOOR HET VLAAMS BELANG? NOG NIET NA VANDAAG

Vandaag richt het Vlaams Belang het eerste van de drie colloquia in die de partij plant. Een colloquium over ‘identiteit’. Daarna volgen nog ‘soevereiniteit’ en ‘vrijheid’ als thema’s. Naar eigen zeggen wil Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken “af van ons imago”, maar of dat zal lukken met het colloquium dat hij vandaag inricht is maar de vraag.

 

Op het programma: Bart De Valck, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) over “Vlaamse identiteit tegenover Belgische non-identiteit”; een panelgesprek over islam en massa-immigratie met Anke Van dermeersch, Sam Van Rooy en Timon Dias; Jean-Marie Dedecker die “Stop met de politieke correctheid” buldert; en tot slot (euh…) een slotwoord van Tom Van Grieken en een receptie.

 

In een lezersbrief deze week in ’t Pallieterke wordt het programma bekritiseerd. Eerst krijgt Tom Van Grieken nog bloemen toegeworpen, maar dan… “Nieuwbakken voorzitter Tom Van Grieken maakt een goede keuze door met een drieluik van colloquia werk te maken van herbronning. De eigen identiteit verkennen en verduidelijken om ze daarna op te bouwen, is eigenlijk de eerste taak van een nationalistische partij. Zeker indien men eist dat anderen zich aanpassen, is het belangrijk te weten waaraan dan wel.

 

Specifiek voor het Vlaams Belang is herbronning noodzakelijk, omdat door het overdreven viseren van de islam door bepaalde kopstukken verschillende leden het nationalistisch spoor bijster zijn geraakt. Al te vaak verwarren partijleden verlichtingswaarden met nationalisme. Net daarom ben ik wantrouwig jegens het programma van het colloquium. Ik zie bijvoorbeeld niet in waarom er tijdens een colloquium over mijn identiteit een panelgesprek moet gevoerd worden over de islam? Ik heb de islam echt niet nodig om te ontdekken wie ik ben!

 

Evenmin zie ik in wat een ultraliberaal als Dedecker mij kan bijbrengen over de waarden die nodig zijn om onze beschaving te bewaren. Het is een gemiste kans dat het Vlaams Belang een colloquium organiseert zonder nationalistische denkers!”

 

Voilà. Als dat geen gefundenes fressen is voor Vlaanderen Identitair voor een actie tijdens het Vlaams Belang-colloquium…

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb, van grieken, 't pallieterke |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.