03-09-15

CD&V-RAADSLID: HOLOCAUST OPLOSSING VOOR VLUCHTELINGEN

De media hebben de voorbije weken de Duitse bondskanselier Angela Merkel lof toegezwaaid voor haar houding om, tegen populisten en rechtsextremisten in, te wijzen op onze plicht om Syrische en andere vluchtelingen een warm onthaal te bieden. De Bart De Wevers en anderen die het sociaal-economisch ‘Duits model’ de hemel in prijzen, hoor je nu niet Duitsland als na te volgen voorbeeld citeren.

 

Maar er zijn er die toch naar Duitsland verwijzen. Zij het dat ze nog iets langer teruggaan in de geschiedenis. Tijdens de zitting van de OCMW-raad in de Antwerpse gemeente Stabroek dinsdagavond werd besproken of het aantal lokale opvangplaatsen voor vluchtelingen al dan niet zou verdubbeld worden. CD&V-raadslid Leo Van Mol (77 j., links op de foto) legde een pijnlijk argument op tafel. “De Duitsers hadden voor dat probleem wel een oplossing: ze op treinen te zetten en af te voeren naar gaskamers.”

 

De Stabroekse CD&V-afdeling zit verveeld met de zaak. “Het bestuur van onze partij heeft het raadslid op het matje geroepen. Ik benadruk dat het gaat om een persoonlijke uitspraak, waarvan wij ons distantiëren”, zegt OCMW-ondervoorzitter Sonja Janssens (rechts op de foto) in Het Nieuwsblad.

 

Toen Hassan Aarab, bekend van bakkerij Roché in Deurne, vorig jaar te midden van het verhevigde Israëlisch-Palestijns conflict op Facebook schreef te begrijpen waarom Hitler de Joden wilde uitroeien, werd geroepen en verkregen dat Hassan Aarab opstapte bij de CD&V. Iets dergelijks hebben we nog niet gehoord over Leo Van Mol.

10:33 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stabroek, van mol, vluchtelingen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.