06-03-13

‘YELLOMAN’ OVERLEDEN

Marc Sabbe.JPGBlog Yelloman.JPGMarc Sabbe (foto 1, 48 j.) is overleden. Als ‘Yelloman’ verzorgde hij de blog Extreemrechts in Vlaanderen (foto 2). Een drukbezochte blog, vooral voor de vele filmpjes over extreemrechts en neonazi’s die Marc erop postte.

 

Amper tien dagen geleden, bij een bezoek aan een tentoonstelling over de antifascistische strijd in Vlaanderen, viel nog zijn naam. De samensteller van de tentoonstelling vroeg zich af hoe het met Yelloman was. “Zijn blog werd véél bekeken.” Tussen januari 2007 en maart 2009 postte Marc gemiddeld 42 berichten per maand, nadien sporadisch nog een aantal reportages en nieuwsfragmenten. Aan de statistiek vanwaar mensen terechtkomen op onze blog, met andere woorden: wat is de blog vanwaar ze doorklikten naar AFF/Verzet, merken we dat Marcs blog nog steeds een bron voor informatie is. Op vraag van AFF/Verzet bleef Marc reportages bewaren – in de videozone van deredactie.be bijvoorbeeld blijven reportages maar zes maanden online, terwijl een aantal van die gefilmde beelden ook later nog het bekijken waard zijn. Zelf niet meer actief op zijn eigen blog tegen extreemrechts, tipte Marc ons nog altijd nieuwsberichten over de extreemrechtse en neonazistische scene in binnen- en buitenland. Hij werkte onder andere samen met VTM voor reportages over concerten van Blood and Honour in Vlaanderen.  

 

Voetbal was een tweede passie van Marc, en hij was ook een groot reggaeliefhebber. Voor hem linken we graag door naar Sun is Shining, onze eigen favoriete reggaeplaat, en andere Bob Marley-songs. Net zoals van Rik De Saedeleer in intieme kring is afscheid genomen, werd ook op persoonlijke wijze afscheid genomen van Marc Sabbe. Een longziekte werd hem fataal. De pijn was langdurig en hevig, maar Marc is op vredige wijze heengegaan. We wensen dochter Zoë, zus Sarah, zijn ouders en vrienden alle sterkte toe, voor een vader, broer, zoon en vriend die radicaal maar op een moderne manier inging tegen wat hij ‘het smerige alternatief’ noemde. Een strijd die door velen gewaardeerd werd.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: in memoriam, actie |  Facebook | | |  Print

05-03-13

BART DE WEVER NAAR UNIZO ÉN VLAAMS NATIONAAL ZANGFEEST

Vorige week maandag schreven we dat Bart De Wever niet naar het Vlaams Nationaal Zangfeest zou gaan. Niet omdat hij dat zangfeest passé vindt, maar omdat er op hetzelfde ogenblik in Antwerpen een ‘ondernemersparlement’ van Unizo plaatsvond. Het draaide zondag anders uit.

 

Het nieuws van Bart De Wevers wegblijven bij het Vlaams Nationaal Zangfeest, op 13 februari een halve pagina groot gemeld en becommentarieerd in ’t Pallieterke, ontlokte nogal wat onbehagen in Vlaams-nationalistische kringen. Na zijn uitspraak “De enige bijdrage die de Vlaamse beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan”, opgetekend in Kristof Windels’ boek over Bart De Wever, had Bart De Wever een slechte beurt gemaakt bij de Vlaamse beweging.  En nu dit. Na wat overleg en timemanagement slaagde Bart De Wever erin om én naar de Unizo-manifestatie (foto 1) met bijhorend partijvoorzittersdebat te gaan, én naar het Vlaams Nationaal Zangfeest te gaan (foto 2). Bart De Wever ging met zijn moeder naar het Zangfeest, en verdween er na de toespraak van ANZ-voorzitter Erik Stoffelen om zich naar Unizo te spoeden.

 

Het is niet dat Bart De Wever een kameleon is. De eisen bij Unizo en bij het Vlaams Nationaal Zangfeest schoven in elkaar over. Bij Unizo waren de belangrijkste verzuchtingen: de vennootschapsbelasting moet naar maximum 20 % (nu in theorie 33 %, nvdr.), het overheidsbeslag moet tegen volgend jaar onder de 50 %, en de lasten op arbeid moeten met minstens 5 % dalen. Hoe de overheid dan de zaken van algemeen belang (onderwijs, justitie…) en de sociale zekerheid kan verzekeren, zegt Unizo er niet bij. Bij het Vlaams Nationaal Zangfeest waren het het ACW en ACV die de volle laag kregen. ANZ-voorzitter Erik Stoffelen: “Vlaanderen kan in een ontzuilde samenleving zonder de christelijke arbeidersbeweging”. Van sympathie voor een vakbond kan de Vlaamse beweging niet verdacht worden.

 

Bart De Wever de hele zondag op trot, en van vrijdagnamiddag tot zaterdagnamiddag had hij echtgenote Veerle Hegge al moeten missen. Zoals vele ouders in Antwerpen die hun kind in de secundaire school van hun voorkeur wilden inschrijven, was Veerle Hegge vanaf vrijdagnamiddag op post in het Xaveriuscollege in Borgerhout. De vrijdagnacht door, tot zaterdagnamiddag om zoon Hendrik-Jan te kunnen inschrijven. Dit jezuïetencollege is niet alleen in de buurt van de woonst van de familie De Wever - Hegge, hier studeerden onder andere pater Luc Versteylen, Hugo Schiltz, Hugo De Ridder, Ludo Abicht, Walter Zinzen, Herman Portocarero, Tom Lenaerts, Peter Adriaenssens...

 

En zo had ten huize Bart De Wever weer iedereen zijn bezigheid het voorbije weekend. Morgen gaat Bart De Wever eigenhandig een nieuwe windhaan zetten op de toren van de Sint-Willibrorduskerk in Berchem.

00:11 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, sociaal, vlaams-nationalisme |  Facebook | | |  Print

04-03-13

DRUK IN LEUVEN

Aanstaande donderdag 7 maart wordt in Leuven betoogd door respectievelijk de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) en de antifascistische actiegroep Blokbuster. Het wordt weer druk in Leuven.

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de NSV een betoging om de spieren wat los te gooien na de lange winteravonden. Afwisselend in Leuven, Gent en Antwerpen. Vorig jaar zou de betoging in Leuven doorgaan, maar wegens het busongeval in het Zwitserse Sierre, waarbij ook leerlingen van een Leuvense school betrokken waren, werd de betoging afgelast. En had men de betoging toch willen laten doorgaan, Louis Tobback zou ze verboden hebben. De Leuvense burgemeester had met het busongeval in Sierre al genoeg muizenissen aan zijn hoofd, en zijn stad verwachtte ingetogenheid in plaats van een bende studenten en anderen die de stad onveilig zouden maken.

 

“Wij met NSV! zijn tegen het Europa van fanatici als Guy Verhofstadt, die van de soevereiniteit van de lidstaten af willen, de identiteit van de lidstaten bij het vuilnis willen zetten, en één grote Europese éénheidsworst willen creëren”, luidt het bij de NSV. “Daarom zijn wij, in tegenstelling tot sommige naties in Europa niet zo dwaas om voor onafhankelijkheid te strijden, maar daarna meteen die onafhankelijkheid op te geven aan de EU.” Een sneer dus naar de N-VA die op termijn de Vlaamse onafhankelijkheid beoogt met een aantal Belgische bevoegdheden die in Europese handen komen. De NSV heeft het niet altijd verkeerd voor: “Vandaag de dag is er een groot democratisch deficit in de Europese Unie.” Maar meer democratische rechten moet je niet verwachten met de NSV. In één adem klaagt de NSV ook: “Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens doet uitspraken op basis van (politieke) interpretaties van de rechten uit het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens, waardoor landen hun eigen beleid niet meer kunnen bepalen.”

 

Met het volk dat de NSV op haar betoging verwacht is niet de hoop gewettigd op meer democratische rechten in het onafhankelijke Vlaanderen. Naast NSV’ers en andere studenten hebben zich al gemeld: VB-parlementsleden (Tanguy Veys, Johan Deckmyn…), VB-personeelsleden (Sandy Neel, Koen Spitaels…), Vlaams Belang Jongeren (Tom Van Grieken, Reccino Van Lommel…), Voorpost’ers (Luc Vermeulen, Björn Roose…), Autonome Nationalisten (Christian Berteryan, Joachim Tanghe…), N-SA’ers (Eddy Hermy, Ruben Rosiers…), Nederlanders (Roy Matthijsse, Nationaal-Syndicalistisch Platform…) en ander rauw volk (Kevin De Graeve, Chantal Meerkens…). Verenigingsvlaggen en spandoeken moeten voorgelegd worden aan de NSV, en mogen niet meegedragen worden als het niet met goedkeuring is van de NSV. Benieuwd – al maken we ons daarover geen begoochelingen – of de spandoek van de Autonome Nationalisten mag meegedragen worden. De toespraak op hun betoging in Brugge was pure nazistische praat.

 

De NSV betoogt het ene jaar voor dit, het andere jaar voor dat. Bij Blokbuster zijn thema’s als ‘jobs, geen racisme’, ‘organiseer het verzet tegen het rechtse en asociale beleid’ en ‘stop de erkenning van de NSV’ vaste waarden. Wat niet betekent dat de actualiteit uit het oog wordt verloren. Ruim drie jaar al wordt Europa in een neoliberale wurggreep gehouden”, klinkt het bij Blokbuster. “Onder het voorwendsel om de staatsschuld onder controle te krijgen, wordt de Europese jongeren en werkenden een zwaar besparingsbeleid door de strot geramd. In Griekenland gaan die maatregelen, opgelegd door de Trojka, het verst. De gevolgen zijn desastreus. Volgens Eurostat leefden begin 2012 68 % van de Grieken onder de armoedegrens, een verdriedubbeling tegenover 2010. De werkloosheid onder jongeren liep op tot 55 % en levensnoodzakelijke geneesmiddelen zijn niet meer verkrijgbaar. (…) Het was tegen deze achtergrond van sociaal verval dat de neonazi partij Gouden Dageraad in de verkiezingen doorbrak met 7% van de stemmen. Gouden Dageraad kan best beschreven worden als een bende criminelen en krapuul. Voorzitter Nikolaos Michaloliakos heeft een strafblad, onder meer voor het plaatsen van bommen in bioscopen die linkse films vertoonden en hij blijkt mede-eigenaar te zijn van een bordeel. Ook andere vooraanstaande leden worden vervolgd voor criminele feiten. Er zijn rechtszaken lopende tegen vier van de eenëntwintig parlementsleden.”

 

“(…) Na afloop van de anti-NSV campagne vorig jaar in Leuven vroeg het Leuvense studentenblad Veto zich af of de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) nog wel extreemrechts en gevaarlijk was. De NSV schepte daar zelf duidelijkheid over. Op 27 maart 2012 nodigde de NSV Udo Voigt, voorzitter van de Duitse neofascistische partij NPD, uit op een meeting in Antwerpen. De NSV was met het uitnodigen van zulke ‘aangebrande’ figuren niet aan haar proefstuk toe (…). Daarnaast laat de NSV zich al eens radicaler uit dan het Vlaams Belang (waarvan ze de officieuze studentenorganisatie is). Toen Filip Dewinter in De Zevende Dag Gouden Dageraad en de (Duitse, nvdr.) NPD als karikatuurpartijen omschreef, kwam daar onmiddellijk reactie op vanuit NSV-kringen. Stijn Van Boebel, praeses van NSV-Antwerpen, schreef in een opiniestuk op de blog RechtsActueel dat het fout is om de methoden van dergelijke partijen te veroordelen. Voor hem zijn de terroristische en criminele methoden van de neonazi’s in Griekenland geen probleem en de NPD omschrijft hij als ‘brothers in arms’.”

 

De Blokbuster-betoging vertrekt om 20 uur aan het Martelarenplein (= aan het treinstation) in Leuven. De NSV-betoging vertrekt op hetzelfde uur aan het kleinere Hooverplein. AFF/Verzet vernam uit zeer goede bron dat het de bedoeling is van een aantal deelnemers aan de NSV-betoging om na de betoging wat te gaan drinken en daarna “op jacht te gaan naar antifa’s”. Na de vorige NSV-betoging in Leuven werd zo een hogeschoolstudent het ziekenhuis in geslagen. De Leuvense politie blijft dus maar best waakzaam, ook en vooral na de NSV-betoging.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nsv, actie |  Facebook | | |  Print

03-03-13

LIESBETH EN DE DIRKEN IN HET KWADRAAT

“Liesbeth Homans, de bijenkoningin van de N-VA. ‘Terugsteken zal ze nooit. Ze steekt altijd als eerste’.”

 

De quote waarmee De Standaard haar weekendportret van Liesbeth Homans (foto 1), boezem-vriendin van Bart De Wever, lanceerde is niet echt flatterend voor het Vlaamse parlementslid dat in Antwerpen ook nog eens schepen is voor sociale zaken, wonen, diversiteit en inburgering, samenlevingsopbouw en loketten, én voorzitster is van het grootste OCMW van Vlaanderen. De quote is van Bas Luyten, zelf ook geen onbesproken figuur, maar er zijn nog uitspraken in diezelfde aard. Nogal wat vrouwelijke partijleden vinden Liesbeth Homans bitchy,  en een vrouwelijk N-VA-Kamerlid vraagt zich af waarom “de partijleiding uitsluitend uit mannen bestaat, en slechts één vrouw”. En ze vervolgt: “Bovendien kent die vrouw de voorzitter al twintig jaar. De vergelijking met Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel is misschien wat ver gezocht. Maar toch.”

 

Na de eerste gemeenteraadszitting in Antwerpen, eind januari, gooide gewezen schepen Robert Voorhamme bloempjes naar la Homans. “Een aangename politica die haar dossiers kent”, zo prees de SP.A’er haar. “De nieuwe burgemeester haalde voortdurend hard uit, de andere schepenen kopieerden zijn gedrag. Meteen kreeg de raad een erg grimmig verloop. Homans vormde een uitzondering. Ondanks het meningsverschil bleef ze hoffelijk.” Marc Van Peel (CD&V) waarschuwde in De Morgen zijn goede vriend om niet te vlug conclusies te trekken. “Vroeger was ze een harde tante, nu zou ze een en al begrip zijn? Misschien moet Robert nog wat tijd nemen om haar wat beter te leren kennen (lacht)?” Na de gemeenteraadszitting vorige maandag en dinsdag klonk het al anders bij Robert Voorhamme: “In die zaak rond de verhoogde retributie voor het vreemdelingenloket slaagde ze er geen moment in een juridisch onderbouwd discours af te steken. Op politiek vlak reeg ze de ene merkwaardige redenering na de andere aan elkaar.”

 

Woensdag was het de beurt aan Liesbeth Homans om een raadsvergadering voor te zitten. De OCMW-raad. Na een oproep van PVDA en Groen voor het eerst in de geschiedenis met tientallen mensen in het zaaltje dat voor het publiek was voorbehouden. Publiek dat bij gebrek aan geluidsversterking amper een woord kon verstaan van wat in de OCMW-raadszitting werd gezegd. De agenda van de zitting was niet te verkrijgen, anders dan bij gemeenteraads-zittingen staat de agenda van de OCMW-raadszittingen ook niet op het internet. Openbaarheid van bestuur is nog niet ingeburgerd bij het OCMW-Antwerpen. En de voorzitster kon blijkbaar ook niet goed volgen. Voortdurend was Liesbeth Homans in overleg met OCMW-secretaris Marc De Bens en OCMW-ontvanger Erik Peeters. Was het niet omdat ze een papiertje zocht, dan was het om te overleggen of om uitleg te vragen over een document dat besproken werd.

 

De reden voor de grote publieke belangstelling was een initiatief van de OCMW-raadsleden Dirk Van Duppen (foto 2, PVDA) en Dirk Avonts (foto 3, Groen) voor een goede begeleiding van zwangere vrouwen. De twee OCMW-raadsleden, allebei ook arts, stelden vast dat het OCMW pas zes weken vóór de voorziene bevallingsdatum begeleiding laat aanvangen. Dit moet veel vroeger. “Een kind in de baarmoeder wacht niet met groeien tot het sociale onderzoek is afgerond”, en “er is wetenschappelijke bewijs dat laattijdig of inadequaat begeleiden van zwangerschappen leidt tot lager geboortegewicht, en verhoogde kans op ziekte en sterfte.” Voor mensen zonder geldige verblijfspapieren geldt het recht op dringende medische hulp, en daar hoort volgens de twee OCMW-raadsleden en artsen zwangerschap bij. “Een zwangerschap is per definitie evolutief en medische opvolging is noodzakelijk en dringend, zowel voor de gezondheid van de moeder als van het kind.”

 

In de loop van de dag had Liesbeth Homans Dirk Van Duppen en Dirk Avonts gebeld met het voorstel om snel als OCMW, samen met OCMW-raadsleden over de partijgrenzen heen en deskundigen van het ‘Platform Kwetsbare Zwangeren’, rond de tafel te zitten om te komen tot concrete maatregelen en oplossingen. “Wij, twee dokters in de raad, de Dirken in het kwadraat, kunnen ons achter dit voorstel scharen en zullen in die dialoog onze deskundigheid en terreinkennis als artsen én als raadsleden actief aanwenden, opdat alle zwangere vrouwen verblijvend in Antwerpen een goede en toegankelijke pre- en perinatale begeleiding kunnen krijgen”, zei Dirk Van Duppen mede namens zijn collega Dirk Avonts. Liesbeth Homans was tevreden maar kon niet nalaten om op de Antwerpse regionale televisiezender te betreuren dat er een publiek debat over de zaak was ontstaan. Liesbet Homans (aan ATV): “Ik vind het wel jammer dat dit debat, net zoals het voorgaande (over het al dan niet toedienen van aidsremmers, nvdr.), in de openbaarheid wordt gevoerd. Er zijn problemen in Antwerpen, ik ga dat niet ontkennen, maar wij proberen dat vanuit het OCMW op een heel menswaardige manier aan te pakken.”

 

Een rare redenering als je het ons vraagt: betreuren dat over gezondheidszorg een publiek debat ontstaat. Onthielden de Dirken in het kwadraat zich bij de meeste agendapunten, ze keurden nog een tweede punt op de agenda goed: een engagementsverklaring voor een samenwerkingsverband voor een gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorg. Liesbet Homans was zichtbaar blij dat ze op dit punt wél de instemming kreeg van de PVDA- en Groen-vertegenwoordigers. En als Liesbeth blij is met iets waar de Dirken in het kwadraat achter staan, dan zijn wij ook blij.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: homans, antwerpen, ocmw, actie |  Facebook | | |  Print

02-03-13

CONSTANT KUSTERS EN AXEL REITZ VEROORDEELD

Eén van de kleurrijkste figuren van de Nederlandse extreemrechtse scene, de Eddy Hermy van Nederland, is dinsdag tot een werkstraf en voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor racistische leuzen tijdens een betoging. Ook medestanders zijn hiervoor veroordeeld.

 

Constant Kusters (foto, 41 j.), voorzitter van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van veertig uren en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Volgens de rechtbank in Almelo heeft Kusters zich tijdens een betoging van de NVU in mei 2011 in Enschede schuldig gemaakt aan belediging van Turken en Marokkanen, en aangezet tot discriminatie. De Duitse neonazi Axel Reitz, in 2009 gastspreker op het ‘jeugdcongres’ van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) in Oostkamp,  die ook op de betoging sprak, is veroordeeld tot een boete van 500 euro en een week voorwaardelijke celstraf. Twee medestanders van Kusters moeten respectievelijk een taakstraf van dertig uren uitvoeren en een boete van 500 euro betalen.

Tijdens de betoging, die gericht was 'tegen de multiculturele terreur en voor een totale immigratiestop', werden leuzen gescandeerd als 'Nederland voor de Nederlanders' en 'Ali B. en Mustafa, ga terug naar Ankara'. Ook droegen de betogers vlaggen met het Keltisch kruis, als White Power-symbool. De uitspraken komen nagenoeg overeen met de straffen die het Openbaar Ministerie eerder tegen de vier had geëist. De rechters voegden een voorwaardelijke celstraf aan de geëiste taakstraf voor Kusters toe omdat Kusters in het verleden ook al is veroordeeld voor discriminerende uitlatingen.

 

Video- en radioreportage over de betoging en veroordeling. Bij de betoging in Enschede waren er tienmaal meer tegenbetogers dan NVU’ers en NVU-sympathisanten. Constant Kusters heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Axel Reitz zou intussen bij de Duitse politie honderduit gepraat hebben over zijn kameraden in het neonazistisch milieu.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, internationaal, racisme, custers, reitz |  Facebook | | |  Print

01-03-13

DE WEEK IN ZEVEN CITATEN (EN EENTJE EXTRA)

Vandaag, vrijdag 1 maart, is het Complimentendag. Uw vriend(in), buur of collega al een compliment gegeven? In de politiek worden maar weinig complimenten gegeven, dat blijkt ook deze week weer.

 

“In het parlement veegden diverse partijen de vloer aan met dit ondoordachte en onethische voorstel (om het verschaffen van aidsremmers te koppelen aan de wil van mensen om terug te keren naar hun land van oorsprong, nvdr.). Maar een flink deel van de publieke opinie steunt ongetwijfeld de positie van de N-VA. Achthonderd euro per maand aan medicijnen voor een persoon die niet eens in België mag verblijven, spreekt tot de verbeelding. Heel wat sinjoren zien evenmin graten in de 250 euro die voortaan moet worden betaald voor een eerste inschrijving aan het vreemdelingenloket. De wettelijke basis mag dan met spuug en plaktouw aan elkaar hangen, het argument van de ‘hoge dossierkosten’ gaat er in als zoete koek.” Een volgens ons juiste analyse van Bart Brinckman. Filip Dewinter vergeleek het op Twitter met Leon Degrelle: “Le pays réel contre le pays légal.” (De Standaard, 23 februari 2013).

 

(geërgerd) N-VA is fatsoenlijker, ja. Maar het is wel heel duidelijk een rechtse partij. De gevolgen daarvan kun je goed zien in Antwerpen, waar men vreemde aidspatiënten de toegang tot de gezondheidszorg koudweg wil ontzeggen. De vraag of de pest erger is dan de cholera, vind ik daarbij volstrekt onbelangrijk. Wat mij bezighoudt is: wie zet daar een verhaal tegenover?” Eric Corijn na de vraag wat het ergst is: het onfatsoenlijk rechts Vlaams Belang dat niet mag deelnemen aan het beleid of het fatsoenlijk rechts N-VA dat wél de lakens mag uitdelen. (De Morgen, 23 februari 2013)

 

“Gruwelijke feiten lokken blijkbaar alleen verontwaardigde reacties uit als de feiten ook expliciet worden getoond. Het volstaat niet om een verhaal te vertellen met betrokkenen en juist gekozen getuigen. Nieuws wordt pas massaal opgepikt als het geweld zichtbaar is. Het volstaat niet om te melden dat er iemand door zes BBT’ers is neergeslagen in een politiecel, en dat hij een half uur later dood was. Want dat deed Telefacts in 2010. En niemand reageerde. (…) ‘Wat moet je doen als je politiegeweld wilt aanklagen en er zijn geen beelden van, of ze lekken niet uit?’ Reken alvast niet op de media.” Wannes Peremans maakte in 2010 een reportage over Jonathan Jacob, maar had niet dé beelden. Ook John Vandaele klaagt over het politiegeweld dat al te vaak wordt toegedekt en niet leidt tot verontwaardiging. (De Morgen, 25 februari 2013)

 

“Nu al een van de beste uitspraken van de avond van Liesbeth Homans: “Mijnheer Mertens, u zit al héél de tijd naar mij te kijken!” Liesbeth Homans heeft al een probleem als PVDA’er Peter Mertens naar haar kijkt tijdens de gemeenteraadszitting in Antwerpen (Twitter Luiz Munoz, 25 februari 2013)

 

“Casa Pound Italia heeft de kiesdrempel van 4 % niet gehaald. Ook Forza Nuova kwam met 0,25% niet in de buurt van de drempel.” Het understatement van de week. Het door Ruben Rosiers (N-SA) en anderen bejubelde CasaPound behaalde bij de verkiezingen in Italië 0,1 % van de stemmen. In Rome en omgeving, waar CasaPound-ondervoorzitter Simone di Stefano de pretentie had zich te presenteren als kandidaat-voorzitter van de regionale raad, haalde CasaPound 0,7 tot 0,8 % van de stemmen. Met CasaPound Italia heeft de kiesdrempel van 4 % niet gehaald verdoezelt RechtsActueel dat CasaPound niet eens 1 % van de stemmen behaalde. (RechtsActueel, 26 februari 2013)

 

“Rechts is een gestorven bos, waarbij links steeds minder kracht hoeft te zetten om een dode boom om te duwen.” Het zit de vrienden van RechtsActueel niet mee nu de CDU in Duitsland ook al overweegt het homohuwelijk (foto) te aanvaarden. (RechtsActueel, 26 februari 2013)

 

“Mocht straks blijken dat de mensen van dit team niets te verwijten valt, dan zal iedereen die hen door het slijk heeft gehaald ook op de blaren mogen zitten. Daar zal ik voor zorgen.” Bart De Wever dreigt Robert Voorhamme en Wouter Van Besien af die tijdens de gemeenteraadszitting begin deze week kritische vragen stelden over het Bijzonder Bijstandsteam (BBT) van de Antwerpse politie dat in opspraak kwam na de beelden over hoe zij Jonathan Jacob kalmeerden in een Mortselse politiecel. (Het Nieuwsblad, 27 februari 2013)

 

"Zoals de website van het Antwerpse BBT het team voorstelt, valt niets te merken van (...) voorzichtigheids-maatregelen, maar wordt vooral de avontuurlijke actie centraal gesteld. De roepnamen van sommige leden, 'Hollywood' en 'Vegas', getuigen van een totaal andere cultuur dan deze die broodnodig is." Professor emeritus criminologie en voorzitter van het Centrum voor Politiestudies Paul Ponsaers bevestigt de kritiek die wij vorige week in deze rubriek hebben geuit. (De Morgen, 28 februari 2013)

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: citaten, n-va, media, de wever, homans, rechtsactueel, casapound |  Facebook | | |  Print