06-01-16

HET AFF/VERZET-JAAROVERZICHT: SEPTEMBER 2015

Deel 9 en 10 van ons jaaroverzicht.

Autonome Nationalisten: het is maar wat je “geslaagd” en wat je “congres” noemt. IJzerwake: van 4.500 naar 4.000 deelnemers. Lachen met de Autonome Nationalisten en met Nation. CD&V-raadslid in Stabroek: “Holocaust oplossing voor vluchtelingen”. Vrijspraak voor gebruik scheldwoord “Makakken”. N-VA-schepen Nabilla Ait Daoud legt link tussen Aylan Kurdi (foto) en onverdoofd slachten. Herdenking en protest na Aylan Kurdi. Tricolore pret van Tanguy Veys en Zuhal Demir. Antwerpen: (G)een hart voor mensen in nood. Vervolg. Verschil in reactie na ontoelaatbare uitlating: Leo is niet Hassan. ‘Pootje lap’ in Hongarije; Wouter Jambon heeft een job. Lied tegen neonazi’s: nr. 1 downloads Duitsland. ‘Warm Sint-Niklaas’ met dubbel zoveel volk als Pegida. Betoging tegen Marine Le Pen in Brussel. Hakenkruis gekrast op auto voorzitster Vrouwenraad. Jonge en energieke betoging tegen Marine Le Pen. Vlaams Belang-voorstel: grenzen stellen. Maar hoe doe je dat? Freddy Maertens opent wielertentoonstelling in Vlaams Belang-lokaal. Promotie voor ex-VB’er, nu N-VA’er. Drie maanden rijverbod voor dronken N-VA-schepen. Slechts 200 betogers tegen onverdoofd slachten. Franse én Vlaamse brandstichter: drie jaar cel. Vluchtelingen: N-VA en VB proberen elkaar te overtroeven. Zo kan het ook: Gastvrij Houthalen-Helchteren. In 2012 verdedigde De Wever nog de Conventie van Genève. Halloween 2015: bestel tijdig je griezelmasker. Christian Berteryan (Autonome Nationalisten) verliest vrienden. Bart De Wever en ‘Hot Marijke’: zij-aan-zij. Boekbespreking: Natan Ramet. Hart boven Hard voert actie bij opening parlementair jaar Vlaams Parlement. Als Rik Torfs twittert.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

OKTOBER 2015

Havenarbeider.jpgBarbara Bonte weg uit Vlaams Parlement, Ortwin Depoortere opnieuw parlementslid. Terzake en N-VA over drie jaar N-VA-bestuur in Antwerpen. De ‘epic fail’ van Bart De Wever. Vrij denken? Mag het nog in de stad van ‘De Grote Leider’. Open Brief van de Antwerpse jeugdwerkers. Antwerpen gepeild. Tentoonstelling over de Vlaamse Militanten Orde (VMO, 1, 2, 3). 100.000 mensen op vakbondsbetoging tegen regeringsbeleid (1, 2, 3). TV-tip: ‘De Bunker’. Is N-VA-gemeenteraadslid pornoacteur? Vluchtelingen, het kan ook zo: Sijsele. Vluchtelingendebat wordt verkiezingsdebat. Utrecht: Pegida’ers ook onderling op de vuist. Internethelden voor de televisiecamera gehaald: “schandalige journalistiek” vindt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. De voorzitter van de Vlaams Belang-afdeling in Ieper zetelt voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad. Op zaterdag samen met Christian Berteryan betogen, op zondag de Hitlergroet brengen. Autonome Nationalisten: nog twee man en een paardenkop. De Antwerpse politie haalt de media. AFF/Verzet incognito op een N-VA-partijvergadering met Liesbeth Homans. Sven Gatz wordt venijnig. Dader steekpartij in Keulen bekend bij antifascisten. Duitse boulevardkrant tegen racistisch commentaar. Zweed luisterde vóór racistische moordpartij eerst nog naar Vlaamse muziek. Machtsgreep van N-VA en kapitaal op Antwerpse haven (foto: havenarbeider). Boekbespreking: Lastpost. Ruzie bij Pegida: “Verdenken lid te zijn van het AFF”. Luk Lemmens (N-VA): “Wie neemt Debuutprijs over?” Britse reggaegroep UB40: ook Vlaams Belang’er(s) fan. Eddy Hermy 65, euforisch na VMO-tentoonstelling.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

05-01-16

PEGIDA VLAANDEREN ZET DE GROTE MIDDELEN IN

Volgende zaterdag 9 januari komt Pegida Vlaanderen om 14.00 uur bijeen op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen, waarna een betoging door de Antwerpse binnenstad volgt (foto 1). Voor deze eersteling van het nieuwe jaar worden de grote middelen ingezet: naast twee andere sprekers van het Vlaams Belang komt Filip Dewinter spreken én het Nederlandse Pegida-boegbeeld Edwin ‘Utrecht’ én de Duitse oprichter van Pegida Lutz Bachmann. Op het De Coninckplein in Antwerpen is er op hetzelfde ogenblik een actie tegen deze Pegida-bijeenkomst (foto 2).

In de slipstream van het succes van Pegida (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes) in Duitsland werd Pegida Vlaanderen opgericht. De Facebookpagina van Pegida Vlaanderen werd op 6 januari 2015 geopend. Het Vlaams Belang keek met haar anti-islamstandpunt aan tegen een historisch dieptepunt van maar 5,9 % van de stemmen bij de verkiezingen op 25 mei 2014 (tegenover 24,2 % op 13 juni 2004). Er moest dus op een andere manier ‘zieltjes’ gewonnen worden.

Rob Verreycken, Bert Deckers, Luc Vermeulen, Paul Peters en Hugo Pieters zouden hiervoor zorgen. Rob Verreycken, woelwater par excellence en tegenwoordig medewerker van het Duitse NPD-Europarlementslid Udo Voigt. Bert Deckers, ex-Vlaams Belang-personeelslid en hoofdredacteur van RechtsActueel. Luc Vermeulen, boegbeeld van Voorpost en ook al ex-Vlaams Belang-personeelslid. De Nederlander Paul Peters, ex-Voorpost Nederland en de jongste jaren over de landsgrens actief met Identitair Verzet. En Hugo Pieters, voorzitter van het Vlaams Belang in Sint-Niklaas en onder andere coördinator van de jaarlijkse Oostfrontersherdenking in Stekene.

Er mocht echter niet bekendgemaakt worden wie achter Pegida Vlaanderen zat, en dus werden een aantal woordvoerders opgevoerd die naar de pijpen van de initiatiefnemers moesten dansen: Hans Dubois, Wim Van Rooy, Rudy Van Nespen… Uiteindelijk vond men met Kristof De Smet een pur et dur die toen Vlaams Belang-bestuurslid in Heist-op-den-Berg was en nog bevriend is geweest met Tomas Boutens en andere neonazi’s. De Pegida-acties in Sint-Niklaas, Antwerpen, Gent en Heist-op-den-Berg trokken nooit meer dan enkele honderden mensen. De Facebookpagina van Pegida Vlaanderen heeft anders wel meer dan 13.000 volgers. De laatste Pegida-bijeenkomst, op 16 november vorig jaar, bracht een 250 à 300 mensen bijeen in Antwerpen. Met een opvallende groep voetbalhooligans en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken als één van de sprekers.

Was Pegida Vlaanderen tot dan officieel niet-partijgebonden, met Tom Van Grieken als spreker en vooral ook de zichtbare materiële ondersteuning van het Vlaams Belang werden in november alle remmen losgelaten. Filip Dewinter sprak toen wel van 1.000 aanwezigen, en ’t Pallieterke van 400 aanwezigen, maar dat was zwaar overdreven. Vandaar dat men nu bij Pegida Vlaanderen alles op alles zet om meer volk te rekruteren voor aanstaande zaterdagnamiddag. Er worden dezer dagen 2.000 flyers verdeeld in de Antwerpse binnenstad, en vooral rekent men op de sprekers die aangekondigd worden.

Maar liefst drie sprekers van het Vlaams Belang: Hilde De Lobel, voormalig Antwerps districtsraadslid en Vlaams parlementslid, vooral voor het Vlaams Belang actief bij buitenlandse randgroeperingen (de buitenlandse Voorpost’en); Chris Janssens, fractieleider van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement; en Filip Dewinter. Daarnaast Kristof De Smet, woordvoerder van Pegida Vlaanderen. Edwin ‘Utrecht’, officieel: Edwin Wagensveld. Een Nederlandse wapenhandelaar, hooligan en vriend van neonazi’s. Organisator van de Nederlandse Pegida-bijeenkomsten. En de Duitser Lutz Bachmann, wereldwijd in het nieuws geraakt als Adolf Hitler-imitator. Als dit niet de boost geeft waar Pegida Vlaanderen al een jaar naar streeft, weten ze het daar ook niet meer.

Er wordt aanstaande zaterdag in Antwerpen gelukkig ook een tegenmanifestatie ingericht. Voor de eerste Pegida-manifestatie in Antwerpen zou Hart boven Hard een tegenmanifestatie inrichten op het Mechelseplein in Antwerpen. Maar samen met het verbod voor de eerste Pegida-bijeenkomst, omwille van het terreurdreigingsniveau, viel die tegenactie in het water. Er waren nog wel Hart boven Hard-acties in Sint-Niklaas en Gent, maar in Antwerpen bleef het stil. Het is dan ook van belang om zich aan te sluiten bij de actie die Blokbuster voor aanstaande zaterdag plant, zeker gezien de ampleur die Pegida aan haar actie aanstaande zaterdag wil geven.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pegida, antwerpen, actie |  Facebook | | |  Print

HET AFF/VERZET-JAAROVERZICHT: JULI 2015

Anders dan in de zomer van 2014, toen de politieke actualiteit stilviel na de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 25 mei 2014, was er vorige zomer weer elke dag nieuws over (extreem)rechts.

Pegida-bijenkomst in zomertenue in Antwerpen. Ondernemersorganisaties niet op één lijn. “Vlaams-socialist“ Tom Van Grieken (foto). Jean-Marie Le Pen wint opnieuw rechtszaak. Café De Leeuw van Vlaanderen heropent toch. De Grieken stemmen ‘Oxi’, neen aan de draconische maatregelen die men hen wil opleggen. Mohammed-cartoontentoonstelling: slechte grap. Cartoontentoonstelling in Antwerps Vlaams Belang-lokaal meteen ingekort. Filip Dewinter aan tafel met Libanees die verbranden van Joden toejuicht. Veroordeling voor negationistische uitspraken. 11 juli: “Vlaanderen heeft weinig te vieren”. 11 juli = swastika-dag. Mohammedcartoons: Dewinter liegt dat hij zwart ziet. (Ex-)Vlaams Belang-personeelslid aangerand door collega. N-VA houdt ‘kleine kuis’. Waarom er geen Vlaamse Leeuwvlaggetjes waren op de 11 juli-viering in Antwerpen. Het zuur breekt op bij Luc Vermeulen en Bert Deckers. Winst in de Ronde van Vlaanderen op Mandela-dag. Pegida-aanhangers die buurt terroriseerden veroordeeld. Uitreiking van de ‘Prijs voor de democratie’ en de ‘Prijs Jaap Kruithof’. N-VA Beveren blij met straat genoemd naar collaborateur. Met een tuba tegen neonazi’s. De ‘taks shift’ in zeven citaten en eentje extra. De ‘gezondheidstaks’ is niet gezond, en de rest ook niet. Terrorisme van Antwerpen tot Zweden. Sprook: columns mét inhoud van Koen Dille. Worden Annemans, Dewinter en Van dermeersch opzij geduwd door de jongeren bij het Vlaams Belang? Te hard van stapel gelopen in Frankrijk. “Laat hem liggen, het is een Marokkaan”. De week in een grafiek: iedereen volgt het simplisme van de N-VA.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

AUGUSTUS 2015

Potje schelden als repliek op een AFF/Verzet-artikel. Oostenrijk verbiedt nazi- en IS-autokentekenplaten. Uitgeverij Pelckmans publiceert boek Wim Van Rooy niet. De geschiedenis volgens Bart De Wever. De puriteinen van de N-VA. Petitie om ‘Stolpersteine’ in München. Van ‘Antwerp Pride’ tot ‘Järva Pride’. Bart De Wever reageert op uitlatingen van GAL. Vluchtelingen neerschieten, asielcentra blokkeren. Naschrift. “Ausländer Raus”: van idee naar praktijk. Van N-VA naar ‘Duurzaam Vlaams Denderleeuw’. Bruno Stevenheydens nu ook weg bij de N-VA. Politiek misbruik van de discussie over onverdoofd slachten. Lezersbrieven over de lezersbrief van Bart De Wever. Vlag stelen is verboden… maar plezant. Oekraïense neonazi uitgenodigd voor Europees Parlement. Het Antwerps stadhuis en zijn bewoners. Toezicht na neonaziconcert. En in Turnhout? “Constructief gesprek met Wim Van Rooy bleek onmogelijk”. Karl Drabbe: mist trekt op; Wim Van Rooy: nieuwe uitgever. Nieuwe blog voor RésistanceS. De politie sluit café De Leeuw van Vlaanderen in Antwerpen (het café ging voor enkele weken dicht omdat het administratief niet in orde was, maar is intussen terug open - foto). Jean-Marie Le Pen uit het FN gezet. Na patrouilles aan asielcentra, op zoek naar homo’s. KVHV eist opheffing wapenverbod. VB-spreker op geheime bijeenkomst Autonome Nationalisten. Afgebrand asielcentrum: “Dit smaakt naar meer”. Na Suikerfeest, Sinterklaasdag over drie dagen uitgespreid. Extreemrechts niet in beeld? Na Bart De Wever over vluchtelingen: vuil, vuiler, vuilst. Apart sociaal statuut voor vluchtelingen? Waar haalt Bart De Wever de mosterd?

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

04-01-16

VAN NEGATIONISME NAAR HITLER-VERERING

De Gentse professor emeritus en moraalfilosoof Etienne Vermeersch liet gisteren op de voorpagina van De Zondag  koppen “Negationisme moet kunnen” (foto 1). Van negationisme gaat het al vlug naar een Hitler-verering. Niet bij Etienne Vermeersch maar bij de Autonome Nationalisten die na een Joelfeest op 26 december definitief kunnen weggezet worden als neonazi’s.

Als een olifant in een porseleinwinkel relativeert Etienne Vermeersch de inspanningen van het bestuur van voetbalclub KAA Gent om racisme uit voetbalstadions te weren. Etienne Vermeersch (in De Zondag, 3 januari 2016): “Kijk naar die voetballer van La Gantoise (Benito Raman, red.): hij zegt dat alle boeren homo’s zijn. Ik vind dat ongepast, zo’n uitspraak. Maar dat is niet strijdig met de vrijheid van meningsuiting.” Benito Raman gaf echter niet alleen zijn ‘mening’ over de Club Brugge-supporters (“boeren”, “homo’s”). Hij hitste daarmee de voetbalsupporters van KAA Gent op. Wat Benito Raman zei spoort dan wel met de vrijheid van meningsuiting, maar nog veel meer met het aanzetten tot haat. Etienne Vermeersch verdedigt nu ook al het aanzetten tot haat?

Maar Etienne Vermeersch was nog niet uitgepraat. Etienne Vermeersch in hetzelfde interview: “Zeggen dat Serena Williams een bosaap is, zoals een journalist eens gedaan heeft, is eveneens onethisch, strijdig met elk fatsoen, maar het behoort wel tot de vrijheid van meningsuiting.” Is dat geen racisme? Dat is ook strafbaar. “Je kan dat zo interpreteren, maar dat is niet noodzakelijk racisme. Let op: ik vind het verbod op racistische uitspraken eigenlijk een inperking die te ver gaat. Net zoals het verbod op negationisme, waardoor je bijvoorbeeld niet mag zeggen dat de holocaust niet heeft plaatsgevonden. Dat mag niet verboden zijn. Je moet dat kunnen zeggen. Al kan je dat verbod wel enigszins aanvaarden zolang er nog dichte familie leeft van mensen die daar vermoord zijn. Maar binnen twintig jaar moet dat verbod afgeschaft worden.”

En wat win je met de vrijheid om te ontkennen dat de Holocaust plaatsvond? Dat op universiteiten colloquia georganiseerd kunnen worden over de vraag of de Holocaust al dan niet plaatsvond?! We wensen Etienne Vermeersch nog minstens twintig jaar leven in goede gezondheid toe, maar naar zo’n colloquium of de Holocaust al dan niet plaatsvond kijken we echt niet uit.

Van het ontkennen van de Holocaust gaat het daarenboven al vlug naar een Hitler-verering. Dat werd tweede kerstdag vorig jaar, zaterdag 26 december 2015, nog eens duidelijk. De ‘Autonome Nationalisten Vlaanderen’ organiseerden toen, samen met ‘Nationalistes Autonomes Wallonie’, een Joelfeest. De Autonome Nationalisten is een extreemrechtse groupuscule deels ontstaan uit het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA), met gelukkig veel vriendschappen die kapot gaan aan de autoritaire leiding van de club. Autonome Nationalisten-leider Christian Berteryan liet zich eerder al op Facebook kennen als een negationist. Zaterdag 30 januari richt hij, op een geheim gehouden plaats, een vormingsavond in onder de titel De historische waarheid. Als sprekers zijn aangekondigd: Constant Kusters (NVU), Christian Berteryan en een “gastspreker”. Eerder werd voor diezelfde avond de komst van de Britse negationist David Irving aangekondigd.

De Autonome Nationalisten trokken met een zevental mensen naar het Joelfeest dat in de omgeving van Luik plaatsvond. Onder hen Lieven Vanleuven die we kennen van uitspraken als “Ik ben geen racist, kieken. Ik kan je gewoon niet rieken of zien” over VRT-journaliste Danira Boukhriss, en “spijtig dat die bruin apen der ni in zaten” na het afbranden van een loods bij het asielcentrum van Houthalen-Helchteren. Lieven Vanleuven nam een portret van Adolf Hitler mee naar het Joelfeest in Luik. Later op de dag zou het portret van hand tot hand gaan bij de Autonome Nationalisten, maar reeds op de bus naar Luik voelde Lieven Vanleuven de onweerstaanbare drang om het portret van Hitler uit zijn tas te halen. Hij hield het portret op de bus achter het hoofd van twee nietsvermoedende allochtonen, mogelijk asielzoekers (foto 2). Het moest per se op de foto. Het was dan ook een van de plezantste momenten van de dag. Toch volgens sommige Autonome Nationalisten.

Ieder diertje zijn pleziertje, maar er is geen enkele goede reden voor een Hitler-verering noch om een portret van Adolf Hitler te showen in het bijzijn van andere mensen. Wat wél plezant is, is de wrevel die onze collega’s van RésistanceS vaststelden: Nation-militanten die verbolgen zijn over wie er langs Franstalige kant opdook bij de Autonome Nationalisten. Ambras in de extreemrechtse tot neonazistische krabbenmand. Dát vinden wij plezant.

HET AFF/VERZET-JAAROVERZICHT: MEI 2015

Deel 5 en 6 van ons jaaroverzicht.

Geen bloemenhulde van het Vlaams Belang op 1 mei. Actie en tegenactie bij de Moslim Expo in Antwerpen. Nog meer onthullingen over de zaakjes van Filip Dewinter. Jean-Marie Le Pen geschorst als FN-lid. Beelden van het tumult bij het FN op 1 mei in Parijs. Tom Van Grieken: “We moeten af van ons imago”. Bis. De kiezers van N-VA en VB: wie zijn ze?, wat drijft hen? Een De week in zeven citaten (en eentje extra)-special: Tom Lanoye. De ‘Mars voor het gezin’ als antwoord op de ‘Belgian (lesbian and gay) pride’. Hartslag 2. Portret van ‘Mars voor het Gezin’-organisator Dries Goethals. Bart Laeremans, het beste Vlaams Belang-parlementslid, weg bij het Vlaams Belang. Debacle voor de ‘Dag van de militant’ van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Bart De Wever en Filip Dewinter over de collaboratie. “De collaboratie was niet verkeerd, maar logisch”. De ‘Arkprijs voor het Vrije Woord’ voor Fikry El Azzouzi. Rouwmars en antifascistisch verzet in Duitsland. Verslag van de ‘Mars voor het Gezin’-betoging in Antwerpen. De foute vrienden van de Heistse Pegida-organisator Kristof De Smet. Een kus teveel in Antwerpen; holebi-vlag weg in Brasschaat. Uittocht bij de N-VA in Beveren als gevolge van de keuze voor het grootkapitaal. Pegida in Heist-op-den-Berg. Joris Van Severen en Dominique Venner geëerd door het KVHV-Gent. Bart De Wever: “Nu de sociale zekerheid aanpakken”. Het Bruno Tobback-moment van Bart De Wever (foto). Kiss-inn in Antwerpen. Dimitri Verhulst over een nieuwe wereld bouwen. Veroordeling van Blood and Honour / Combat 18 in Frankrijk. N-VA-bestuurslid in Denderleeuw met stoel gewapend tegen actievoerders. Nation wil asielzoekers provoceren.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

JUNI 2015

Feest bij ’t Pallieterke dat zeventig jaar bestaat. Bert Deckers (RechtsActueel / Vlaanderen Identitair) zoekt tevergeefs naar “schuimbekkend links en illegalen”. Nation-militanten slaan en stampen man in elkaar. Marine Le Pen wil samenwerken met gematigde islam. Pegida Vlaanderen: nu ook derde woordvoerder weg. Een ander imago voor het Vlaams Belang? Nog niet voor vandaag. Rustige antifascistische betoging als antwoord op het Nation-geweld. Boekbespreking: De lokroep van IS. “Het Vlaams Belang is te links” voor Jean-Marie Dedecker. Tom Van Griekens strijd tegen de vrije meningsuiting. ’t Pallieterke-hoofdredacteur Karl Van Camp (foto) jaloers op Hart boven Hard. Wat Filip Dewinter niet vertelde aan Knack. Actie om de Gentse Feestendebatten gratis te houden. Als Marine Le Pen ‘grote kuis’ houdt. Jef Elbers over “dobbernegers”. Kristof De Smet nieuwe Pegida-woordvoerder. Lieven Vanleuven voortaan als ‘Jeanke Smets’ op Facebook. Extreemrechtse fractie in het Europees Parlement. Nieuwe anti-islamcampagne van het Vlaams Belang. In bed met Marine Le Pen. Racisme: Dewinter kan het niet laten. Boekbespreking: Een jaar in de wereld van de ongelijkheid. Vlaams Belang: de pot verwijt de ketel dat hij zwart is. Anke Van dermeersch gewoon zichzelf. In de Verenigde Staten verdwijnt de confederate vlag, maar het racisme? Één jaar IS-kalifaat. Boekbespreking: Groeten uit Griekenland. Zware straf voor tekenaar die de spot drijft met het FN.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

03-01-16

HET SPANT IN DE WERELD EN IN DE ZWEMBROEK VAN THEO FRANCKEN

Terwijl wij dezer dagen ons jaaroverzicht 2015 presenteren, raast de actualiteit natuurlijk verder. Voor de journalisten die hun jaaroverzichten al achter de rug hebben… 

► Heeft Bart De Wever al gereageerd op de 47 mensen die gisterenmorgen onthoofd of opgehangen werden in Saoedi-Arabië? Bart De Wever anders wel on speaking terms als de Saoedi’s in de Antwerpse haven zouden investeren.

► Heeft Wim of Sam Van Rooy al gereageerd op het godsdienstfundamentalisme in een katholiek rusthuis in Diest waar de toegang geweigerd werd aan een arts om euthanasie te voltrekken op verzoek van zijn terminaal zieke patiënte? Wim en Sam Van Rooy die bij de islam enkel en alleen het fundamentalisme zien.

► Waarom spant het zo in de zwembroek van Theo Francken als hij op oudejaarsdag samen met Jean-Marie De Decker een duik neemt in het water van het domein Ter Heide in Rotselaar (foto)? Theo Francken die zich die dag eindelijk eens kon ontspannen.

Werk aan de winkel voor de maandagkranten!

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, van rooy, francken |  Facebook | | |  Print

HET AFF/VERZET-JAAROVERZICHT: MAART 2015

Deel 3 en 4 van ons jaaroverzicht. Pegida Vlaanderen komt uit de riolen gekropen in Antwerpen en Gent; Hart boven Hard betoogt met 20.000 mensen in de gietende regen in Brussel (foto).

Letterlijk niets te verbergen bij Podemos. Reislustige Filip Dewinter halveert eigenhandig zijn partijbijdrage voor het Vlaams Belang. Pegida komt ondanks het verbod op straat, en staat als ratten in een val bijeen op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen. Met minder volk dan verhoopt. AFF/Verzet merkt Nederlandse neonazi’s op tussen de Pegida’ers in Antwerpen. Vlaams Belang’ers openen een steunfonds om de te verwachten GAS-boetes voor de Pegida’ers te betalen. Gazet van Antwerpen gaat paginagroot verder in op de door AFF/Verzet opgemerkte Nederlandse neonazi’s bij de Pegida-manifestatie in Antwerpen. De NSV komt op straat voor een Europees leger. Rare jongens. Bart De Wever krijgt een politiecamera voor zijn huis. Oelewapper Annick De Ridder (ex-Open VLD, nu N-VA). Marine Le Pen wordt verdacht van misbruik van Europees geld. “Geef de wapens aan de NSV“ scanderen een aantal idioten in Gent. Extreemrechts rukt op in Europa. Ambras met en bij de Autonome Nationalisten. De domste reactie over de dreigende afbouw van bibliotheken. AFF-woordvoerder Ed Steffens 80 jaar. Mortselse cafébaas (ex-VB, ex-LDD, nu N-VA) roept: “Ga maar vechten in Syrië”. Vlaams Belang: “Uiteraard kunnen wij als partij niet meer doen dan dat”. Zorgen voor de Pegida’ers. De beste Lastpost van Joël De Ceulaer. Ook Vlaams Belang sjoemelt met Europees geld. Ongelijke scores voor uitgesproken racisten bij verkiezingen in Frankrijk. Succes voor Marine Le Pen, maar minder dan verwacht. Oud-voorzitter Sint-Maartensfonds Toon Pauli overleden. Bij een actie tegen een racistische uitspraak van Antwerps burgemeester Bart De Wever wordt ook Voorpost-actieleider Nick Van Mieghem opgepakt. Waar Bart De Wever mee wegkomt, en Mieke Vogels niet. Men maakt zich klaar voor De Grote Parade die zondag 29 maart 20.000 mensen in een gietende regen op de been brengt in Brussel. “Say no to racism” op voetbalvelden. Met de N-VA terug naar de Oude Politieke Cultuur met het ontslag van Tom Meeuws bij De Lijn in Antwerpen. Het recht op betogen wordt in Antwerpen ingeperkt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

APRIL 2015

Tom Van Grieken is het niet eens met Filip Dewinter over diens bezoek aan de Syrische president Bashar al-Assad. En dan? Nog meer meningsverschillen bij het Vlaams Belang: Gerolf Annemans en Filip Dewinter over ‘Fier racist te zijn’. Wie beschermt Bart De Wever tegen zichzelf? Respectloze reacties bij de dood van Steve Stevaert. Nog maar één N-VA-mandataris in Geetbets. De Zwarte Komedie over Vlaanderen. Anti-abortusactivist gooit zich voor de leeuwen in Barcelona. De politiechef van Kiev toont nazistische tatoeages. Het Vlaams Belang wil op 1 mei in Antwerpen provoceren. Slechte kaarten voor Marine Le Pen. Ruzie in de familie Le Pen. NSV-meeting niet toegelaten aan Universiteit Antwerpen. Pegida nu in Gent (foto). Gerolf Annemans dwaalt over het FN. Autonome Nationalist Lieven Vanleuven haalt uit naar Danira Boukhriss. Ook een feestzaal in Edegem geweigerd voor een NSV-bijeenkomst. De punkgroep Cripple Bastards is niet welkom in Maldegem. Lieven Vanleuven heeft de buik vol van de media-aandacht. August Borms voor de 69ste keer herdacht. Alternatieven voor het huidig beleid. De N-VA treurt niet om de vermindering van de dienstverlening bij De Lijn. Negationist David Irving wordt verwacht in het Europees Parlement. Pegida-kopstuk: wapenhandelaar, hooligan en vriend van neonazi’s. De tekstschrijver van Filip Dewinter vergaloppeert zich. Het ‘Eigen Volk’ moet de ‘Vlaamse Verdedigings Liga’ niet. Pegida-bijeenkomsten voortaan ‘slegs vir blanke’. Zoek de provocateurs. Pegida-actie in Antwerpen afgelast omdat Vlaams Belang de media-aandacht wil. Een nieuwe ‘Hand in Hand’-campagne tegen racisme. GAS-p.v.’s voor betogers: Bart De Wever weigert concrete antwoorden. Slechts 5 % van de Vlaamse kiezers wil Vlaamse onafhankelijkheid. Tips van de mediatrainer voor Bart De Wever.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

02-01-16

HET AFF/VERZET-JAAROVERZICHT: JANUARI 2015

Voor de achtste keer op rij (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014) presenteren wij de eerste dagen van januari een terugblik op het afgelopen jaar. Wat bracht 2015?

Woensdag 7 januari moeten wij de publicatie van het jaaroverzicht 2014 onderbreken voor berichten over een terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Meteen moet het verschil uitgelegd worden tussen terroristen en moslims. En verduidelijkt worden dat niet iedereen Charlie is. De reactie van Bart De Wever haalt het Franse weekblad L’Express als een van de verwerpelijkste pogingen tot politieke recuperatie van het drama in Parijs. Maar er wordt met de aanslag ook gelachen. AFF/Verzet publiceert de top-50 van meest op Facebook gedeelde AFF-artikels in 2014. In Frankrijk betogen meer dan drie miljoen mensen na de aanslag op Charlie Hebdo, maar hoe moet het nu verder? Op 26 januari wil Pegida Vlaanderen voor het eerst op straat komen. Hart boven Hard wil een tegenactie organiseren in Antwerpen. Intussen verschijnt er al een nieuwe Charlie Hebdo. Ook online te bekijken. Ook met Pegida Vlaanderen is het lachen. De dr. Jekyll en mr. Hyde in Filip Dewinter wordt wakker. Autonome Nationalist Yves De Wispeleir lanceert een oproep om moskeeën in brand te steken. Woordvoerder van Pegida Vlaanderen Hans Dubois wordt ontslagen door de mensen die de touwtjes in handen houden bij Pegida. Wim Van Rooy is de nieuwe woordvoerder. In het Antwerpse district Deurne stapt Bruno Denys op bij het N-VA waardoor de N-VA/CD&V/Open VLD-coalitie in Deurne haar bestuursmeerderheid kwijt is. Pegida Vlaanderen wil de totale oorlog tegen de islam. In Duitsland toont Pegida-boegbeeld Lutz Bachmann zich als een Adolf Hitler-imitatie. In de Joodse buurt in Antwerpen verschijnen para’s in het straatbeeld. Dat ze ‘Arafatsjaals’ dragen kan niet iedereen appreciëren. AFF/Verzet is incognito op een nieuwjaarsreceptie met Peter De Roover (N-VA) als spreker. Wegens de terreurdreiging mogen de Pegida- noch Hart boven Hard-tegenmanifestatie in Antwerpen doorgaan. Zeventig jaar geleden werd het concentratie- en vernietigingskamp van Auschwitz bevrijd. Pegida Vlaanderen verspreidt lustig foute informatie over vermeende terroristen. Een interpellatie over Pegida lokt bekend volk naar het Antwerps stadhuis. Café De Leeuw van Vlaanderen kondigt aan definitief de deuren te sluiten.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

FEBRUARI 2015

Hoe populair is Bart De Wever in Antwerpen? Vlaams Huis-uitbater Claude Hermant wordt aangehouden voor wapenhandel. Hilarisch nieuws uit Duitsland waar neonazi’s de verkeerde trein nemen. Theatergezelschap De Zwarte Komedie moet het pand verlaten dat het al sinds jaren betrekt van het Antwerps stadsbestuur. In Wenen komen twintig keer meer tegenstanders van Pegida op straat dan Pegida’ers. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken mag zich mengen tussen de beau monde in Wenen. Het Vlaams Belang Kapellen laat zich opmerken met het uitreiken van een triestige plant. Gewezen Europarlementslid Philip Claeys is een al even triestige plant. Yasmine Kherbache en Tom Van Grieken in P-magazine. Anja Meulenbelt: islamofobie voor dummies in twintig lessen (1, 2). Voorpost-actieleider Nick Van Mieghem wordt veroordeeld voor racistische slogans in Zelzate. Rechts van extreemrechts in het Europees Parlement kruipt bijeen. Pegida Vlaanderen radicaliseert. De jongens van De Ideale Wereld bezorgen Filip Dewinter een nieuwe website. Borgerhout reageert op racisme. De Sharia4Belgium-kopstukken worden in Antwerpen veroordeeld door de rechtbank, maar wat nu? Mooie prenten over Antwerpocalyps. Deze AFF/Verzet-blog bestaat tien jaar, en dat leidt tot artikels over 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Meer volk op straat voor Hart boven Hard dan voor Pegida in Sint-Niklaas. We betreuren het overlijden van Gaston Steurs. De laatste dag voor Theo en Sandy Neel in café De Leeuw van Vlaanderen. Nieuwe-Vlaamse Ambras in Lokeren. Twee kandidaat-voorzitters bij Jong N-VA. Als Bart De Wever keuzes maakt… De Griekse minister voor Financiën Yanis Varoufakis waarschuwt. Nieuw satirisch blad in Franstalig België: Même pas peur. Interessant boek over Fabiola en Franco.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook | | |  Print

01-01-16

1 JANUARI

Het Anti-Fascistisch Front (AFF) en de redactie van AFF/Verzet wensen jou een gezond, prettig en strijdbaar nieuw jaar toe.

Een jaar waarin je mag dromen van een samenleving met meer vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid, en die dromen gerealiseerd worden. Minstens we terug die weg op gaan.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actie |  Facebook | | |  Print